Lando Norris egy életnagyságú LEGO McLaren P1-esben körözött Silverstone-ban

Fotó: McLaren / Jeff Moore
Vágólapra másolva!
Először építettek működőképes, életnagyságú LEGO Technic autót, egy McLaren P1-est, amellyel Lando Norris Silverstone-ban körözött. Megvásárolni csak 1:8-as LEGO McLaren P1-est lehet...
Vágólapra másolva!
Fotó: McLaren / Jeff Moore

A LEGO és a McLaren autógyár 23 szakembere 8344 munkaóra alatt tervezte és építette meg a McLaren P1-es életnagyságú, teljesen működőképes változatát túlnyomórészt LEGO Technic elemek segítségével. Egészen pontosan 393 különböző építőelemet és akkumulátort használtak (a világítást táplálják ezek), a hajtásról gondoskodó villanymotor és az annak energiaellátását biztosító akkumulátor az egyedüli, nem LEGO építőelemek az autóban (a teherhordó vázon kívül…).

Fotó: McLaren / Jeff Moore

Utóbbira, mármint a nagy akkumulátorra azért volt szükség, mert az 1220 kg tömegű LEGO McLaren P1-est végigküldték az 5891 méter hosszúságú Silverstone versenypályán, és ahhoz a LEGO-akkumulátoroknál nagyobb kapacitásra van szükség. Sofőrnek a McLaren Formula-1-es istálló pilótáját, Lando Norrist választották. Sajnos a 342 817 darab építőelemből álló, 1:1-es méretarányú McLaren P1-es nem vásárolható meg, kereskedelmi forgalomban csak 1:8-as méretarányú McLaren P1-est kapni 181 990 Ft-os áron.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!