Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Babos Tímea két sima játszmában kikapott a harmadikként rangsorolt izraeli Shahar Peertől pénteken a 125 ezer dollár összdíjazású szucsoui keménypályás nőitenisz-torna elődöntőjében. Egyesben ugyan nem, párosban viszont összejött a döntő Babosnak.

Honlapja szerint a világranglistán 96. magyar játékos 1 óra 13 perc alatt szenvedett vereséget.

A 20 éves Babos a korábbi tervektől eltérően nem indul jövő héten a kazanyi ITF-versenyen, hanem itthon folytatja felkészülését a szezon utolsó Grand Slam-tornájára, az augusztus 26-án kezdődő US Openre.

Babos a Peertől elszenvedett vereség után még párosban is pályára lépett, és a holland Michaella Krajicekkel az oldalán két szettben legyőzte a Hszü Ven-hszin, Liang Csen tajvani, kínai duót az elődöntőben.

A magyar játékos honlapjának beszámolója szerint a mérkőzés mindössze 71 percig tartott. A 20 éves soproni teniszező idei ötödik fináléjára készülhet párosban.

Korábban a luxemburgi Mandy Minella oldalán Bogotában és Marrákesben, a japán Date-Krumm Kimikóval pedig Monterreyben diadalmaskodott, míg Hobartban elvesztették a döntőt Minellával.

Babosék a szombati fináléban a Han Hszin-jun, Hozumi Eri kínai, japán duóval szállnak szembe.

eredmény, egyes, elődöntő:
Peer (izraeli, 3.) - Babos Tímea (1.) 6:1, 6:3

eredmény, páros, elődöntő:
Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland) - Hszü Ven-hszin, Liang Csen (tajvani, kínai) 6:4, 6:2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!