Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt Fucsovics Márton két szettben kikapott a hazai közönség előtt versenyző John Millmantől, így kiesett a sydneyi tenisztornáról.

Fucsovics Márton a sydneyi ATP tornán a nyolcaddöntőben már a második ausztrál ellenfelével találkozott. Az elsőt, James Duckworth-t három szettben győzte le a világranglistán 35. magyar versenyző, ezúttal viszont a 38. helyen rangsorolt John Millman várt a tornán hetedik kiemelt Fucsovicsra.

Millmann tavaly októberben volt a csúcson, akkor a 33. helyen jegyezték, a US Openen egészen a negyeddöntőig jutott, Roger Federert is kiejtette.

A hazai pályán versenyző Millman kezdte a mérkőzést, az első pár pontot elvesztette, de végül hozta az adogatását, ahogy az első három játékban mindenki, 2:1-nél az ausztrálé volt a meccs első brékpontja, Fucsovics pedig egy kettőshibával elbukta az adogatását.

Fucsovics Márton sokat hibázott az első játszmában Forrás: AFP/Karim Jaafar

Az ausztrál simán hozta az adogatását, majd újra elvette Fucsovicsét is, 5:1-nél pedig már három szettlabdája is volt Millmannek, innen vette el ellenfele adogatását Fucsovics, majd hozta a sajátját, de 5:3-nál már kiszerválta az elő játszmát Millman, összesen 35 perc alatt.

A második szettben Millman egy hosszú játékban elvette Fucsovics adogatását, majd kínkeservesen hozta a sajátját is, ez pedig döntőnek bizonyult, innentől kezdve ugyanis elég volt a maga adogatásait hozni Millmannek, aki nem is hibázott, 6:4-re nyerte a második játszmát.

John Millman-Fucsovics Márton 6:3, 6:4 (sydneyi tenisztorna, 589 680 dollár összdíjazás, a legjobb 16 között)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!