Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint jövőre minden pályán jól kell szerepelnie a McLarennek, ha fel akarják venni a harcot a Red Bullal. Martin Whitmarsh úgy gondolja, a "szörnyű" téli tesztek után nem tudott eleget javulni a csapat.

A bajnokság második helyén álló Jenson Button szerint a McLarennek elsősorban azt kell elérnie a 2012-es szezonban, hogy az összes pályán egyenletesen jól szerepeljen, az idei hullámzó teljesítményük miatt ugyanis nem volt reális esélyük a világbajnoki cím megszerzésére. A konstruktőri bajnokság második helyét Indiában bebiztosító McLaren minden helyszínen a dobogós helyezésekért harcolhatott, ám néhány pályán alaposan lemaradt Sebastian Vettel Red Bulljától.

"Nem volt elég egyenletes a teljesítményünk" - idézi az ESPNF1.com Buttont. "Volt néhány nagyszerű versenyünk az idén, voltak futamok, amelyeket meg is nyertünk, vagy közel kerültünk a győzelemhez, de azt a teljesítményt nem tudtuk egész évben nyújtani, amit a Red Bull és Sebastian. Egyik hétvégén a győzelemért harcoltunk, vagy meg is szereztük azt, két héttel később viszont már nem voltunk olyan versenyképesek - ennek okait ki kell vizsgálnunk, és megoldást kell találnunk rá a következő szezon előtt."

A McLaren az idény végére kétségkívül maga mögé utasította a Ferrarit, és Button szerint a következő évnek is jó pozícióból vághatnak neki, ha sikerül a jelenlegi ütemben fejlődniük. Mivel a 2012-es autókra vonatkozó szabályok - a befújt diffúzorok tiltásán kívül - nagyrészt megegyeznek az idei előírásokkal, fontos, hogy ki milyen formában búcsúzik a szezontól.

"Ezt az évet jobb formában fejezzük be, mint a tavalyit. Ha így folytatjuk, és egy kicsit javulni is tudunk, akkor azt hiszem, jól kezdhetjük 2012-t" - vélte Button. "Manapság nagyon kiélezett a küzdelem a Forma-1-ben, és nem amatőrök ellen versenyzünk. A szezon rajtjától kezdve készen kell állnunk, ez a célunk."

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint a McLaren nem tudott eleget fejlődni a gyengén sikerült téli tesztek után. A februári és márciusi gyakorlásokon az autó nem bizonyult elég gyorsnak, és megbízhatatlansága miatt sokszor idő előtt be kellett fejezniük a munkát.

"A tél szörnyű volt számunkra, az első hosszú etapunkat az Ausztrál Nagydíjon futottuk" - mondta. "Egy kicsit fejlődtünk, de aztán megrekedtünk, nem tudtunk eleget javulni. A szezon közben nagyszerű ütemben lépkedtünk előre, mindkét versenyzőnknek voltak remek futamai, ötöt meg is tudtunk nyerni. Egy kivétellel az összes helyszínen dobogóra állhatunk, de még mindig nem vagyunk elég gyorsak."

Mindent egy helyen az Eb-ről