A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Pirelli motorsport főnöke, Paul Hembery azt nyilatkozta, hogy a hétszeres világbajnoknak van a legnagyobb esélye megnyerni az Európa Nagydíjat, a német azonban nem ért egyet vele.

Michael Schumacher szerint túl optimisták azok a vélemények, melyek szerint ő lenne a legnagyobb esélyese a hétvégi Európa Nagydíjnak. Elsősorban a Monacóban elért pole pozíciója miatt gondolják többen - köztük a gumiszállító Pirelli sportprogramjának főnöke is - úgy, hogy végre megszerezheti a visszatérése utáni első győzelmét vagy legalább dobogós helyezését.

Schumacher azért nem tartja magát esélyesnek, mert már a Kanadai Nagydíj előtt is sokan a Mercedest tartották a favoritnak a hosszú egyenesek és a lassú kanyarok miatt, de aztán mégsem volt jó formában a csapat: Rosberg csak a hatodik helyen végzett, Schumachernek pedig a DRS meghibásodása miatt fel kellett adnia a futamot.

"Talán látták, mit történt Montrealban" - nyilatkozta Schumacher a valenciai paddockban. "Azt jósolták, hogy feküdni fog nekünk a pálya, aztán mégsem bizonyultak pontosnak az előrejelzések. Így tehát az is kérdéses, hogy Valencia jó lesz-e a számunkra" - folytatta.

"Idén nem hiszem, hogy egyszerű lenne jóslatokba bocsátkozni, vagy megérteni, hogy miért mennek jól a dolgok, amikor jól mennek. Éppen ezért kicsit vonakodom attól, hogy kimondjam, kedvező helyzetben vagyunk itt" - tette hozzá. "Azt reméljük, hogy jók leszünk, de a győzelemben reménykedni túl optimista lenne az én helyzetemben azok után, amit Kanadában láttunk."

Schumacher szerint a hétvégén megtörik majd az unalmas valenciai versenyek sorozata. "A pálya vonalvezetése lehetővé teszi, hogy jó verseny legyen" - nyilatkozta. "Vannak hosszú egyeneseink, van DRS-ünk és KERS-ünk, ezeknek elégnek kell lennie az előzésekhez. Ehhez jön még az idei versenyek kiszámíthatatlansága, ami egyeseknek tetszik, másoknak nem. Ki tudja, mi fog történni?" - fejezte be Schumacher.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!