Vágólapra másolva!
A szoros küzdelem mellett idén sem hiányoztak a megmosolyogtató és komikus jelenetek a Forma-1-es versenypályákon. Év végi csemegeként kiválogattuk belőlük a legjobbakat. Boldog újévet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Forrás: AFP

A Forma-1 2012-es szezonja nem csupán drámákban, hanem mókás jelenetekben sem szűkölködött. Egy mulatságos válogatással búcsúzunk az óévtől.

Ezt Webber sem úszta meg

A Red Bull szokás szerint megadta a módját a futamgyőzelem megünneplésének Monacóban. Van már tapasztalatuk, hiszen az előző két évben is övék lett itt az elsőség, ezért várható volt, hogy megint a medencében kötnek ki a csapat tagjai, élükön - ezúttal - Mark Webberrel.


Schumacher az orráig sem látott

Annyira nem mulatságos, ha egy sport legsikeresebb művelője orbitális hibát vét, mégis sokakat megmosolyogtatott, amikor Michael Schumacher rossz rajtkockába állt fel a Hungaroringen. Hasonló mással is előfordult már, de itt kijött, hogy a hétszeres bajnoknak lassan talán tényleg ideje lenne végleg visszavonulnia, amit később be is jelentett. Vajon megromlott a látása, és ezért nem vette észre, hogy előtte üresen tátong egy rajtkocka? Egyébként azzal mentegetőzött, hogy túlságosan elmélyült a rajtprocedúrában.


Folyton az a Gangnam-style

Elnézést, hogy mi is ezzel jövünk, de a Koreai Nagydíj hétvégéjét nem lehetett megúszni a Gangnam-style nélkül. Az szinte mellékes, hogy a sláger előadója, PSY intette le a kockás zászlóval a futamot, a paddockban egész hétvégén szólt ez a zene, és a Forma-1 közösségéből sokan kipróbálták a tőle elválaszthatatlan táncot a vicces mozgáskultúrával. Versenyzők, csapattagok, riporterek, mindenki.


Räikkönen rádióműsora

Minden idők legemlékezetesebb rádiós beszólásait lökte be Kimi Räikkönen Abu-Dzabiban. A győzelem felé vezető úton a finn többször rápörkölt lotusos mérnökére, hogy legyen szíves, hagyja őt békén, zaklatások nélkül is tudja, hogy éppen mi merre hány méter. Aztán a dobogós interjú közben (Sebastian Vettellel együtt) megkoronázta az egészet pár trágár szóval is. A 2007-es bajnok egyébként egész évben szórakoztatta flegma, de szókinondó beszólásaival a közönséget.


Versenyzők kalapban

Jópofa ötlet volt, hogy az austini dobogón a texasi hagyományokhoz alkalmazkodva nem szponzori baseball-sapkát, hanem cowboy-kalapot kellett a fejükre húzniuk a versenyzőknek. A Pirelli akciója olyannyira bejött, hogy sokan érdeklődtek felőle, hol tudnának ilyen kalapot beszerezni. Hamilton pedig flörtölgetett kicsit a csinos lányokkal a ceremónia előtt.


Eltévedni a versenypályán

Lehet, hogy mégiscsak szüksége van Kiminek a rádiós segítségre? Brazíliában ugyanis az utolsó kanyarban történő kicsúszása után ravaszul egy olyan szervizúton át próbált visszaevickélni a versenybe, amely le volt zárva. Hiába mondta, hogy az régebben a pályára vezetett, internetes mémek sorát indította el - volt, aki szerint Räikkönen egy olcsó vodkás hirdetést megpillantva fordult arra, mások szerint nem tudott kiigazodni Sao Paulo útvesztőjében, vagy éppen az Apple zűrös navigációs rendszere kalauzolta őt félre.

Mindent egy helyen az Eb-ről