A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pozitívumként csak a Mercedes teljesítményét tudja kiemelni, a saját szezonját átlagosra értékeli. Rosberg jövőre Hamilton előtt végezne a bajnokságban. 

Noha Lewis Hamilton jobb eredményeket ért el 2013-ban, mint amire az idény elején számított, a saját teljesítményével mégsem elégedett. A brit első mercedeses idényében megnyerte a Magyar Nagydíjat, a pontversenyben pedig a 4. helyen végzett, de szerinte ezt elsősorban az istálló munkájának köszönheti.

„Idén a csapat teljesítménye az egyetlen pozitívum” – idézi Hamiltont az ESPNF1.com. A Mercedes a Red Bull mögött a 2. helyen végzett a bajnokságban, 6 ponttal megelőzve a Ferrarit. „Ez óriási, senki nem számított rá. A csapatomtól nem is várhattam vagy remélhettem volna többet, de úgy érzem, én nem tudtam mindent kihozni magamból.”

Hamilton öt pole pozíciót és egy futamgyőzelmet szerzett 2013-ban Forrás: AFP

„A teljesítményemet tekintve átlagos évem volt” – ismerte el a 2008-as világbajnok, aki 18 ponttal gyűjtött többet, mint csapattársa, Nico Rosberg. „Már nagyon várom, hogy a kemény munkámnak köszönhetően ismét olyan szinten teljesítsek, amilyenre szerintem képes vagyok.”

Hamilton dolgát idén nehezítette, hogy hat McLaren-es idény után kellett alkalmazkodnia a Mercedes sok szempontból eltérő autójához. Elismerte, ez még mindig nem sikerült neki tökéletesen, jövőre ráadásul újabb kihívást jelentenek az autókat érintő jelentős szabályváltozások.

„Jövőre kicsit más lesz az autónk, bár ugyanúgy figyelnünk kell majd a fékezésre, a KERS-re, vagy az üzemanyagra” – magyarázta. „A gumik egyelőre ismeretlen tényezőnek számítanak. Hiába próbáljuk ki az autónkat a szimulátorban, a jövő évi abroncsokhoz még nincs modellünk, ezért azt is nehéz megjósolni, hogy a vezetési stílusunkon kell-e majd változtatnunk.”

Az idén két futamon is diadalmaskodó Rosberg örül, hogy az előző évekhez képest eredményesebb volt, de ő sem teljes mértékben elégedett az idei szezonjával. A 2014-es idénynek azzal a céllal vág neki, hogy Hamilton előtt végezzen a pontversenyben. „Voltak nagyszerű pillanataim, de néhány rosszabb momentum is” – nyilatkozta az idei évéről. „Az volt a célom, hogy javuljak a tavalyi évhez képest, ez a két győzelemmel sikerült is.”

„Jövőre egy tisztább idényt szeretnék teljesíteni, hogy a csapattársam előtt végezhessek a bajnokságban” – mondta Rosberg, akinek idén többször is műszaki hiba miatt kellett feladnia a versenyt. „Ha jövőre a legjobbak szeretnénk lenni, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk – biztos vagyok benne, hogy ezt meg tudjuk oldani.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!