Vágólapra másolva!
Hétfőtől szerdáig a szimulátorban és a mérnökökkel dolgozik, és visszailleszkedhet korábbi csapatához.

Kimi Räikkönen hétfőn reggel megkezdte az érdemi munkát a Ferrarinál, amikor megérkezett Maranellóba, hogy szerdáig a szimulátoron gyakoroljon, és együtt dolgozzon a csapat mérnökeivel. Bár a finn, aki a Lotustól igazolt vissza előző alakulatához, közismerten nem rajong a szimulátorokért, most azt mondta, hasznosnak érzi az abban eltöltött időt.

„Jó volt újra munkába állni" – idézi Räikkönent a Ferrari hivatalos honlapja. „Elkezdhettem hozzászokni az összes új rendszerhez és módszerhez, amelyeket idén használni fogunk. Ebből a szempontból a szimulátor tényleg nagyon hasznos."

Räikkönen, aki 2007-ben a Ferrarival nyerte eddigi egyetlen világbajnoki címét, de 2009 végén, még a szerződésének lejárta előtt távozott a csapattól, a visszailleszkedést is megkezdhette.

„Tény, hogy sok a teendőnk, de a munkával járó terhelés nem különbözik túlzottan az eddig megszokottól" – utalt az átfogó szabálymódosítások hatásaira. „Ezek a Maranellóban töltött napok arra is lehetőséget biztosítanak számomra, hogy együtt lehessek sok barátommal a csapatnál."

A tavalyi egyéni összetettben az 5. helyen végző Räikkönen, akinek a hátát novemberben megműtötték, a Williamshez átigazoló Felipe Massát váltja, így idén Fernando Alonso csapattársa lesz.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!