A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
Ezt Bernie Ecclestone árulta el, és azt mondja, az első versenyt már jövőre megrendezhetik az ország fővárosában, Bakuban. Az Orosz Nagydíj szervezői közben tagadják, hogy veszélybe került volna a saját futamuk.

Bár korábban nem igazán tűntek komolynak a híresztelések, egyre több jel mutat arra, hogy Azerbajdzsán mégis a Forma-1-es bajnokság állomása lehet a közeljövőben. Az olajban bővelkedő kaukázusi ország a fővárosában, Bakuban rendezne versenyt egy utcai pályán, és a tervet Bernie Ecclestone is megvalósíthatónak tartja - olyannyira, hogy kijelentette: a szervezőkkel már megkötötték a szerződést.

"Aláírtuk a megállapodást Bakuval. 2015-ben lép érvénybe, és (a nagydíj) Korea helyére lép" - mondta az Indpendentnek. Ugyanezt megerősítette az azeri sportminiszter egyik szóvivője is. "Azerbajdzsán nagydíjat fog rendezni 2015-ben" - nyilatkozta az orosz Championat sportlapnak.

Ecclestone korábban úgy vélte, hogy Azerbajdzsánnak a 2016-os debütálás lehet reális. Elvileg azonban jövőre sem lenne lehetetlen, mivel egy utcai versenyhelyszínnél kevesebb építési munkára van szükség, mint egy vadonatúj pálya esetében. A Koreai Nagydíjat, amelynek a helyét Azerbajdzsán veheti át a bajnokságban, tavaly rendezték meg utoljára, miután a szervezők nem hosszabbítottak szerződést a magas jogdíjak miatt.

A héten nem először lehet hallani az Azerbajdzsáni GP lehetőségéről, ugyanis felmerült, hogy ez helyettesítené az októberre tervezett, ám állítólag veszélybe került Orosz Nagydíjat. A spekulációkat több tényező táplálta: a magas költségek miatt Vlagyimir Putyin megkérdőjelezte a verseny létjogosultságát, Szocsiban már a téli olimpia nézőszáma is elmaradt a várttól, ráadásul a krími konfliktusból eredően a futam árthat a Forma-1 megítélésének.

A verseny promótere ugyanakkor tagadta, hogy a nagydíj veszélybe került volna. "Aktívan készülünk a 2014-es, október 12-i rendezvényre" - közölte Szergej Vorobjov. "Kijelenthetem, hogy az Orosz Nagydíj elhalasztása vagy törlése nincs napirenden." Hozzátette, hogy a pálya építése továbbra is a tervek szerint halad, és május végén megkezdődik a jegyek értékesítése.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!