A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsOdette Giuffrida-Reka Pupp
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem aggasztja, hogy nagyon kikapott a melbourne-i időmérőn, szerinte egyszerűen nem tudott összerakni egy rendes kört. Hamilton reméli, hogy ezúttal a megbízhatósággal sem lesz gond.

Ahogy az várható volt, az Ausztrál Nagydíj időmérőjén csak a két Mercedesnek volt esélye a pole pozíció megszerzésére, de a szoros csata ezúttal közöttük is elmaradt. Lewis Hamilton az időmérő mindhárom szakaszában az élen végzett, Nico Rosberg pedig 6 tizedes hátrányt szedett össze a Q3-ban, miután egy hiba után csak egyetlen próbálkozása maradt.

Rosberg két mért kört tervezett a Q3-ra, de az elsőt elrontotta, amikor az utolsó kanyar előtt a fűre hajtott. Rögtön meg is szakított a körét, és visszatért a garázsba, így már csak egy kísérletre maradt ideje. Az első sorba kényelmesen befért, de Hamiltonnal nem tudta felvenni a versenyt.

„Lewis ma nagyszerű formában volt – remek munkát végzett, és tökéletes köröket futott" – nyilatkozta Rosberg az edzés után. „A tempóm nekem is megvolt, de ma nem tudtam összerakni egy rendes kört. Őszintén szólva egyáltalán nem aggódom a tempóm miatt."

Hamilton kezdte jobb formában az új idényt Forrás: Mercedes

A német abban bízik, hogy vasárnap fordulhat a kocka, hiszen a szabadedzéseken nagyon erős hosszú etapokat futott. „El kell fogadnom, hogy a mai teljesítményem csak a második helyre volt elég, de holnap hosszú versenyünk lesz" – mondta Rosberg, majd hozzátette, a pénteki nehézségek után szombaton már elégedett volt az autója beállításaival, az erős szél viszont megnehezítette a dolgát.

Most célba is kell érni

Hamilton nem győzött hálálkodni a csapatának, amiért idén is ilyen remek autót építettek neki, de hangsúlyozta, hogy a pole pozíció önmagában még nem sokat jelent. „Tavaly is jól kezdtünk, aztán a versenyen csak egy kört tudtam teljesíteni" – emlékeztetett a motorhibájára, bár hozzátette, hogy egy melbourne-i kiesés még bőven helyrehozható az idény végéig. „Nem arról van szó, hogy ez a verseny nem számít, de tavaly sem dőlt össze a világ, amiért rosszul indult az idényem."

Hamilton szeretné, ha holnap izgalmas csatát vívhatna Rosberggel, és ezúttal mindketten célba is érnének. Bízik a kettős győzelemben, hiszen az autójukat végre sikerült rendesen beállítani. „Sokkal jobbnak éreztem a balanszot, mint tegnap. Persze mindig lehetne még javítani rajta, de az előnyünket elnézve igazán elégedettek lehetünk a munkánkkal" – vélekedett.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!