Vágólapra másolva!
Továbbra is élénken élnek az érintettekben Romain Grosjean tavalyi Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorbalesetének képei, köztük a francia pilóta feleségében, Marion Grosjeanban is. A 39 éves tévériporter megrázó őszinteséggel nyilatkozott arról, mit élt át, miközben férje az életéért küzdött.

A Bahreini Nagydíj rajtja utáni pillanatok nemcsak a hatalmas becsapódás ellenére eszméleténél maradó, a baleset és a lángra lobbanó autóban töltött közel három perc minden másodpercére tisztán emlékező Romain Grosjeannak, hanem családjának is örökre beleégtek az emlékezetébe. A Haas-istállótól a tavalyi év végén távozó, az idén az IndyCarban versenyző pilóta korábban elmondta, leginkább a családja által átélt borzalmakat sajnálja, ő maga ugyanis az autóban ülve elfogadta, hogy meg fog halni.

Grosjean kimászik a lángoló roncsból a Bahreini Nagydíjon Forrás: F1TV

Grosjean a svájci SRF Infónak nyilatkozva elmondta, felesége és gyerekei az apjánál nézték a versenyt, balesete után az apja felesége pedig azonnal kivitte mindhárom gyerkőcöt a szobából. A felesége azonban maradt a tévé előtt, hogy élete legnehezebb perceit élje át. A francia Canal+ közvetítését nézve Marion Grosjean tévénézők millióihoz hasonlóan perceken át semmit nem tudott arról, hogy férje életben van-e még.

A francia tévétársaság dokumentumfilmet készít a balesetről, amiben a feleség elcsukló hangon felidézte, Julien Fébreau, a francia kommentátor nyugodtságába kapaszkodott, az tartotta benne a lelket.

– vallotta be Marion Grosjean.

Eközben az égő roncsban férje az életéért küzdött, amikor pedig úgy látta, nem tud kiszállni az autóból, egy pillanatra elfogadta a halált. „Az agyam elfogadta a dolgot, a testem pedig ellazult, mintha azt mondaná, hogy ennyi volt, ez itt a vég" – emlékezett Grosjean, akinek ezután eszébe jutott három gyermeke, amitől visszanyerte a küzdeni akarását. „Azt mondtam magamnak, hogy nem érhet így véget. Ekkor nyertem vissza az erőt ahhoz, hogy megtaláljam a megoldást."

Romain Grosjean és felesége, Marion a baleset utáni héten, Szahírban Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Grosjean végül testét kifacsarva préselte ki magát az autóból, és csodával határos módon, a kezén elszenvedett égési sérülésekkel megúszta az első ránézésre halálosnak tűnő balesetet. A bukás után a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében, végül azonban úgy döntött, 34 évesen ennek még nem jött el az ideje, így az idén az IndyCarban versenyez, noha az oválpályás futamokon azok veszélyessége miatt nem vesz részt.

Mindent egy helyen az Eb-ről