A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ezek lesznek a fő változások a futamok előtt 2022-ben

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, kamera, sajtótájékoztató, Osztrák Nagydíj, 2021
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc is seen in the camera monitor as speaks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A média nap eltörlése szembetűnő változás lesz a versenyhétvégéken, így csökkentve a pilóták illetve a csapatfőnökök leterheltségét. Az eddig kötelező és már tradícióvá váló csütörtöki FIA sajtótájékoztató a továbbiakban nem kerül megrendezésre.

A 2022-es szezontól áttolták péntek reggelre az eseményt, tehát

a pilótáknak nem lesz kötelező csütörtökön a helyszínre érkezniük.

Kivéve, ha a versenyző pályabejárásra akar menni, mivel arra kizárólag a csütörtöki napon lesz lehetőségük, egy 3,5 órás időintervallumban. Az FIA pályabejárása és a biztonsági ellenőrzések is csütörtökön fognak helyet kapni.

Ezzel viszont a pénteki nap zsúfoltabbá válik a versenyzőknek. Mind a 20 pilótának kötelező részt vennie a 2 órás média eseményen, aminek legkésőbb 90 perccel az első szabadedzés kezdete előtt véget kell érnie.

Ez azt jelenti, hogy a versenyzőknek pénteken korán kell a pályára érkezniük az eddigi évekkel ellentétben, amikor viszonylag későn jelentek meg a paddockban.

Charles Leclerc az Osztrák Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón 2021-ben a Red Bull Ringen (Photo by Bryn Lennon / POOL / AFP) Forrás: AFP/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Az első szabadedzés egy órás lesz, 2 órát kihagyva a második szabadedzés előtt. Eddig a csapatok sajtótájékoztatója a két szabadedzés között kapott helyet, viszont az idei évtől ez is változik, szombat reggel várhatjuk az istállók kommentjeit az előző nap eseményeiről és tapasztalatairól. Ez a sajtótájékoztató 1,5 órával a harmadik szabadedzés előtt lesz megtartva.

Így összességében ha a versenyző nem érzi szükségét a pályabejárásnak, akár egy teljes napot is spórolhat helyszínenként. Viszont biztosan lesznek olyan pilóták is, akiket továbbra is láthatunk a helyszínen már csütörtökön is.

A versenynaptárat eredetileg rekordot jelentő 23 futammal tervezték meg a Forma-1 irányítói, Oroszország ukrajnai háborúja miatt viszont a szeptember 25-re tervezett szocsi viadalt törölték, sőt, a szerződést is felbontották a 2014-es téli olimpia létesítményei köré épített versenypályával. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Szocsi helyett melyik helyszínen rendeznek még viadalt az idén. Az viszont már korábban eldőlt, hogy a tavaly kísérleti jelleggel bevezetett sprintfutamos hétvégék közül az idén is rendeznek hármat, mégpedig a tervek szerint Imolában, Spielbergben, valamint Sao Paulóban.

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzését - magyar idő szerint - szombaton 16 órakor rendezik, az 57 körös futamra pedig vasárnap 16 órakor kerül sor.
Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!