Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A ferraris Charles Leclerc egy rajtbaleset következtében nem szerzett pontot a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamán.

Charles Leclerc már az F1-es Osztrák Nagydíj sprintkvalifikációja során is pórul járt, hiszen lekéste a kockás zászlót, így csupán a 10. helyről rajtolt a sprintfutamon. Ott aztán Leclerc megszerezte a hetedik helyet, ám az ezzel járó 2 ponttal az egész hétvége során meg kellett elégednie, hiszen a vasárnapi versenyt a 11. helyen zárta Spielbergben. Ennek nagyrészt az volt az oka, hogy amikor a rajt után Oscar Piastrival és Sergio Pérezzel csatázott, megsérült az első szárnya, és a mezőny végére esett vissza. A Ferrari monacói pilótája a futam után a Red Bull mexikói versenyzőjét hibáztatta az esetért.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Ferrari, Charles Leclerc, rajt
A háttérben a ferraris Charles Leclerc csatája Pérezzel (balra) és Piastrival (jobbra), az F1-es Osztrák Nagydíj rajtja után a monacói járt a legrosszabbul
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A ferraris Charles Leclerc Sergio Pérezt hibáztatta az F1-es Osztrák Nagydíj után

„Próbáltam kihátrálni, de szerintem 

Checo egy kicsit optimista volt, az ilyen manőverek soha nem végződnek jól itt az első kanyarban, ha hárman próbálunk elfordulni egyszerre. 

Még ketten is nagyon nehéz. Oscarnak fogalma sem volt arról, hogy Checo ott van mellettem belül, szóval utas voltam az adott helyzetben. Checo még később fékezett, mint mi, ha pedig már ott vagy, akkor ott vagy… Próbáltam kezelni a helyzetet, de nem volt lehetőség kihátrálni… – idézte Leclerc szavait az f1vilag.hu. – 

Rengeteg időt veszítettünk az első szárny cseréje miatt, és aztán az egész etapot Lando mögött töltöttük, 

de előzni nem tudtam, mert a kék zászlók miatt újra el kellett engednem őt maga mellett. Ez a két dolog nagyon megnehezítette a helyzetünket. Amikor használnunk kellett volna a tempónkat, hogy felzárkózzunk, be voltunk ragadva Lando mögé. Az első probléma, hogy nem voltunk elég versenyképesek, a második, hogy a versenyünket jelentős mértékben érintette az 1-es kanyarban történt incidens.”

Leclerc a vasárnapi nullázással maradt 150 ponttal a harmadik az egyéni pontversenyben, 87 ponttal az éllovas Max Verstappen, és 6 ponttal a mclarenes Lando Norris mögött. A 2024-es F1-szezon július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről