Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj leintése után egy dokumentumot tett közzé az FIA, amelyből kiderült, a 10 másodpercen kívül más büntetést is kapott Max Verstappen.

Az F1-es Osztrák Nagydíjon Max Verstappen szinte végig az élen haladt, ám a hajrában előbb elrontotta a bokszkiállását Red Bull, majd az autója sem működött megfelelően, így felzárkózott rá Lando Norris. A McLaren brit pilótája előbb meg is előzte őt, ám amiért elhagyta a pályát (és miután akkor már megkapta a fekete-fehér zászlót, ezért később 5 másodperces büntetést is kapott), így visszaadta a pozíciót a holland riválisnak. 

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Max Verstappen
Max Verstappen 2 büntetőpontot is kapott az időbüntetésen felül az F1-es futam után
Fotó: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP

Később Norris ismét előzési kísérletbe kezdett, Verstappen azonban nem engedte neki, és összeütközött a két autó, úgy, hogy mindketten defektet kaptak. Az ütközés következtében Verstappen az ötödik helyre esett vissza, és még a verseny közben kapott egy 10 másodperces büntetést, Norris pedig hiába ért vissza a bokszutcába, nem tudta folytatni a versenyt.

Max Verstappen a 10 másodpercen felül is kapott büntetést az F1-es Osztrák Nagydíj után

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a leintés után közzétett egy dokumentumot, amelyből kiderül, hogy 

Verstappen nem csupán a 10 másodperces időbüntetést kapta, hanem további 2 büntetőpontot is kapott. 

Az elmúlt egy évben így már 4 büntetőpontnál jár, ám mivel egy év alatt legalább 12-t kell megszerezni ahhoz, hogy eltiltsák egy futamról, így ennek a veszélye egyelőre nem áll fenn.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten, július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. A konstruktőrök között a Red Bullnak 355 pontja van, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről