Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj végén Max Verstappen balesetet okozott, így Lando Norris nemhogy a futamot nem nyerte meg, de pontot sem szerzett. A verseny után Lando Norris értékelt.

Az F1-es Osztrák Nagydíjon sokáig úgy tűnt, hogy Max Verstappen magabiztosan nyer, Lando Norris pedig senkitől sem zavartatva második lesz. A hajrában aztán előbb Verstappen bokszkiállását elrontotta a Red Bull, majd az autója sem működött megfelelően, így felzárkózott rá Norris, és meg is előzte őt. A McLaren brit pilótája az első előzésnél elhagyta a pályát (és miután akkor már megkapta a fekete-fehér zászlót, ezért később 5 másodperces büntetést is kapott), így visszaadta a pozíciót a holland riválisnak. Majd később Norris ismét előzési kísérletbe kezdett, Verstappen azonban nem hagyta, és összeért a két autó, úgy, hogy mindketten defektet kaptak.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Lando Norris, Max Verstappen
Lando Norris és Max Verstappen összeütköztek az F1-es Osztrák Nagydíj végén
Fotó: NurPhoto via AFP / Andrea Diodato / NurPhoto

Az ütközés következtében Verstappen az ötödik helyre esett vissza, és kapott egy 10 másodperces büntetést, Norris pedig hiába ért vissza a bokszutcába, nem tudta folytatni a versenyt, így 81 pontosra nőtt a hátránya az összetettben.

Így látta Lando Norris a Max Verstappennel szembeni ütközést az F1-es Osztrák Nagydíjon

[Verstappen] óvatlanul, féktelenül vezetett, sportszerűbb csatát vártam tőle. Így hiába volt jobb a stratégiánk, és volt jó versenyünk, nem végződött jól a futamunk. 

Nekik volt gyorsabb autójuk, ennek ellenére nyerhettünk volna – mondta Lando Norris a leintés után az M4 Sport mikrofonja előtt. – Utólag átgondolva sem csinálnám másként a dolgokat. Egyelőre nem gondolok arra, hogy ennek az ütközésnek hatása lehet-e a barátságunkra."

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten, július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 135 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 118 ponttal rendelkezik. 

A konstruktőrök között a Red Bullnak 355 pontja van, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 87-tel a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről