Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
George Russell a riválisai ütközését kihasználva megnyerte élete második F1-es futamát az Osztrák Nagydíjon, de főnöke, Toto Wolff miatt ez majdnem meghiúsult.

A 2022-es Sao Pauló-i Nagydíj óta várt futamgyőzelemre a Mercedes Forma-1-es csapata, és gyakorlatilag vasárnap ez a siker a brackley-iek ölébe pottyant. Lando Norris és Max Verstappen hajrábeli kakaskodását kihasználva George Russell nyerte az F1-es Osztrák Nagydíjat, ezzel megszerezte a pályafutása második futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, George Russell, Mercedes
A mercedeses George Russell nyerte az F1-es Osztrák Nagydíjat, annak ellenére, hogy Toto Wolff megijesztette őt
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Megijesztette George Russellt a Mercedes F1-es főnöke, Toto Wolff

Miután Norris és Verstappen összeütközött, a Mercedes csapatát irányító Toto Wolff is meglátta a lehetőséget a futam megnyerésére, és azonnal megpróbálta biztatni a pilótáját. Ám Russell nem számított arra, hogy a főnöke beleordít a rádióba („Meg is nyerheted, George!”), és a kiáltás megrémítette a brit F1-es pilótát. A rádióban az első reakciója egy káromkodással megspékelve az volt, hogy „hagyjatok vezetni”, később viszont elárulta, hogy mit élt át az autóban Wolff beleszólásánál.

Majdnem kicsúsztam, amikor a fülembe ordított, annyira hangos volt.”

A futam után Toto Wolff elismerte, túlságosan beleélte magát, és nem gondolkodott, hogy nem a legjobbkor próbálta biztatni a versenyzőjét.

Ennél ostobább dolgot őszintén szólva még nem csináltam. 

Nem is figyeltem, hogy hol halad éppen, csak láttam az ütközést, és gondolkodás nélkül szóltam neki. Tizenkét év alatt először fordult ez elő velem, és 

ezért örökre szégyellni fogom magam, 

mert figyelni kell, hogy [a pálya melyik részén] üzensz egy pilótának – nyilatkozta Toto Wolff. – Szenvedélyes vagyok, és élvezem, amikor jól megy Lewisnak [Hamilton] és George-nak, így elragadtattam magam a helyzettől, de ez tényleg kínos helyzet volt.”

A 2024-es Forma-1-es szezon e hét végén, július 5. és 7. között a silverstone-i Brit Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről