Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen egyáltalán nem foglalkozik az őt ért kritikákkal, jelenleg csak azt tartja fontosnak, hogy Lando Norrisszal továbbra is barátok maradjanak.

Az Osztrák Nagydíjon sokáig vezetett a háromszoros világbajnok Max Verstappen, ám a futam végéhez közeledve Lando Norris közelebb került hozzá és megpróbálta megelőzni. A holland sztár azonban mindenáron tartani akarta vezető pozícióját, így végül nekiütközött brit riválisának, melynek köszönhetően mindketten defektet kaptak. A McLaren pilótája nem tudta folytatni a versenyt, a Red Bull klasszisa viszont az ötödik helyen ért célba, így növelni tudta előnyét az összetettben Norisszal szemben.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Lando Norris, Max Verstappen
Lando Norris és Max Verstappen összeütköztek az F1-es Osztrák Nagydíj végén
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto

Verstappen a kritikákról és a Norrisszal való csatákról

A futam után rengeteg kritika érte Verstappent, de a holland ezekkel nem foglalkozik, viszont az fontos számára, hogy továbbra is baráti viszonyban legyen Norrisszal.

Lesz.rom. Hazamegyek, élem az életem. Az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy jóban maradjak Landóval. Szerintem arra a következtetésre jutottunk, hogy mindketten élveztük a harcot. 

Megnéztük az incidenst, annyira gagyi kis koccanás volt, de nyilván komoly következménye volt mindkettőnkre nézve" - idézte a motorsport.com Verstappent, aki elárulta, hogy mindent megbeszéltek Norrisszal, és egyetértenek abban, hogy továbbra is keményen fognak versenyezni egymás ellen.

Padlógázzal fogjuk nyomni. Ebben egyeztünk meg, mert ezt szeretjük csinálni és mert ez tesz jót a Forma-1-nek" - 

tette hozzá a háromszoros világbajnok.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 135 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 118 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 355 ponttal rendelkezik, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 87-tel a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről