Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko élesen kritizálta a McLaren pilótáját, Lando Norrist, aki az Osztrák Nagydíjon összeütközött Max Verstappennel, miközben az első helyért csatáztak.

A 71 körös versenyt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a futam végéhez közeledve Lando Norris közelebb került hozzá és a 64. körben megpróbálta megelőzni. A Red Bull holland pilótája próbálta tartani a pozícióját, azonban nekiütközött brit riválisának, melynek köszönhetően mindketten defektet kaptak. A McLaren versenyzője nem tudta folytatni a versenyt, a Red Bull háromszoros világbajnoka viszont 10 másodperces időbüntetést – és két büntetőpontot – kapott, így az ötödik helyen ért célba és összetettben növelni tudta előnyét Norisszal szemben. 

20240630 F1 Grand Prix of Austria
Verstappen és Norris ütközése okozta a legnagyobb drámát az F1-es Osztrák Nagydíjon
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Bár az FIA szerint Verstappen volt a hibás, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem értett egyet az ítélettel, s a McLaren brit versenyzőjére hárította a felelősséget, mivel szerinte csupán versenybaleset volt. Marko azonban komoly kritikát is megfogalmazott Norris viselkedése kapcsán.

Szánalmas volt, ahogy Norris viselkedett a rádióban. De ilyesmi megtörténik, így én ezt inkább versenybalesetnek tekinteném, bár inkább Norris lépte túl a határokat"

 – mondta az osztrák szakember az OE24-nek. 

Arra a kérdésre, szerinte a rutin hiánya mutatkozott-e meg Norrisnál, Marko határozottan úgy válaszolt: "Egészen biztos".

Norris bocsánatkérése nem segít

Bár Max Verstappen és Lando Norris a pályán kívül eddig jó barátságot ápolt egymással, utóbbi úgy véli, az incidens árthat a kapcsolatuknak. Norris ugyanis a verseny után úgy fogalmazott, elveszíti a tiszteletét Verstappennel szemben, ha a holland nem kér tőle bocsánatot. Verstappen részéről ugyan a várva várt bocsánatkérés eddig nem érkezett meg, de a Red Bull sztárja elmondta, hogy beszélni fog Norrisszal, hogy tisztázzák az esetet annak érdekében, hogy ne mérgesedjen el a jövőben a két pilóta viszonya.

Formula 1 Qatar Airways Austrian Grand Prix 2024
Verstappen hibája miatt tönkre mehet egy barátság is
Fotó: NurPhoto via AFP

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint azonban Norris követelése, miszerint Verstappennek kell beismernie a hibáját és bocsánatot kérnie, aligha teszi majd könnyebbé a békülést.

"Norris nyilatkozata, miszerint Maxnak kellene bocsánatot kérnie, nem igazán segít a helyzeten. De biztos vagyok benne, hogy meg fogják beszélni" – mondta a 81 éves szakember, aki azt is megerősítette, hogy a páros nem együtt utazott haza a vasárnapi nagydíjról, ahogy általában szoktak.

"Nem, általában együtt repülnek, de ezúttal külön utaztak. Maxnak tehát nyugodt hazaútja volt" - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről