Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj legemlékezetesebb jelenete az első helyért csatázó Max Verstappen és Lando Norris ütközése volt. A korábbi F1-es pilóta, David Coulthard szerint a holland klasszis sosem vállalja a felelősséget a hibáiért, ezért a két sztár kapcsolata el fog mérgesedni a jövőben.

Az Osztrák Nagydíjon sokáig vezetett a háromszoros világbajnok Max Verstappen, ám a futam végéhez közeledve Lando Norris közelebb került hozzá és megpróbálta megelőzni. A holland azonban mindenáron tartani akarta vezető pozícióját, így végül nekiütközött brit riválisának, melynek köszönhetően mindketten defektet kaptak. A McLaren versenyzője nem tudta folytatni a versenyt, a Red Bull sztárja viszont az ötödik helyen ért célba, így növelni tudta előnyét az összetettben Norisszal szemben.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Max Verstappen, Lando Norris
Lando Norris és Max Verstappen összeütköztek az Osztrák Nagydíjon
Fotó: AFP (Photo by Jure Makovec / AFP)

Verstappen és Norris viszonya el fog mérgesedni?

A korábbi F1-es pilóta, David Coulthard szerint hiába büntették meg Verstappent, a holland nem szokta vállalni a felelősséget a hibáiért, ezért a legyőzéséhez kemény versenyzésre lesz szükség.

Max azt fogja mondani, hogy 'versenyeztem, ez kemény versenyzés'. Max az egyik legkeményebb versenyző. Ahhoz, hogy legyőzd őt, fel kell venned vele a versenyt" - 

mondta Coulthard, aki szerint a jövőben Norris és Verstappen viszonya el fog mérgedesdni.

Kettejük küzdeleme végső soron annak volt köszönhető, hogy a Red Bull elrontotta a holland bokszkiállását, így a McLaren versenyzőjének lehetősége volt arra, hogy kemény támadásokkal ostromolja riválisát.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Lando Norris, Max Verstappen
Lando Norris és Max Verstappen összeütköztek az F1-es Osztrák Nagydíj végén
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto

"Azok az új gumik, amiket a McLaren a kvalifikáción megspórolt, lehetővé tették Landónak, hogy valóban felzárkózzon, kihasználja a DRS-t, és a 3-as kanyarban egy megpróbálkozzon az előzéssel. 

Landót egyértelműen kiszorította a pálya túloldalára. Ha ott lett volna a korlát, akkor mindketten ütköztek volna" - 

idézte a motorsport.com Coulthard szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 135 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 118 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 355 ponttal rendelkezik, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 87-tel a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről