A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg elismerte, hogy megdöbbenve értesült arról, hogy az Audi F1-es projektjének menedzsmentjét teljesen átszervezte a napokban a német gyártó.

A Forma-1 mezőnyéhez 2026-ban csatlakozó német gyártó a hét elején jelentette be, hogy távozik a posztjáról a projektet az elejétől felépítő vezérigazgató, Andreas Seidl, valamint Oliver Hoffmann is. A csapat ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy augusztus elejétől a Ferrari volt csapatfőnöke, Mattia Binotto veszi át az Audi F1-es projektjének irányítását. 

F1 Grand Prix of Italy - Practice, Mattia Binotto
Már a nyáron visszatér a Forma-1-be a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Mattia Binotto
Fotó: NurPhoto via AFP

Az F1vilag értesülései szerint a döntés mögött az állt, hogy Seidl és Hoffmann között nézetkülönbségek voltak az Audi jövőjét illetően, miközben a német gyártónak nem sikerült Carlos Sainzot sem meggyőznie arról, hogy csatlakozzon az istállóhoz. 

Hülkenberget sokkolta a két kulcsember távozása

A csapatnál eddig csupán egy pilóta helye biztos a következő évekre, ugyanis a Haas pilótája, Nico Hülkenberg több évre szóló szerződést kötött a svájci székhelyű Sauberrel, amely 2026-tól az Audi gyári csapataként szerepel majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatában. A 36 éves német pilóta már jövőre csatlakozik a projekthez, azonban elmondása szerint nagyon meglepődött azon, hogy Mattia Binotto veszi át az irányítást, ugyanis erről fogalma sem volt - írja a RacingNews365.

Nem, nem aggódom, de ettől függetlenül nyilvánvalóan egy kicsit váratlanul ért, kicsit sokkolt.

 Most azonban minden megy tovább. Továbbra is várom, hogy csatlakozhassak hozzájuk, és hogy sikeres fejezetet írhassak az Audival" – kezdte Hülkenberg.

F1 Grand Prix of Hungary
Nico Hülkenberget meglepte az Audi döntése
Fotó: NurPhoto via AFP

Az a tény, hogy két ember, akik komoly szerepet játszottak az átigazolásomban, már nincsenek ott, nyilván kissé szomorú. Azonban engem jobban érdekel maga a projekt, az Audi F1-es csatlakozása és, hogy sikeres legyen ez a történet"

 – folytatta a Haas rutinos versenyzője.

"Természetesen Seidl és Hoffmann fontos szerepet játszottak abban, hogy aláírjam a szerződést. Ez most egy váratlan változás. Engem a bejelentés napján tájékoztatott a döntésről Gernot Döllner (az Audi vezérigazgatója). Ez egy csapat döntése. Az ilyen nagy projekteknél megvannak azok az emberek a vezetőségben, akik az alappilléreket alkotják. Ettől függetlenül sosem csak egy-két személyen múlik. Az F1-ben mindenki lecserélhető. Ami pedig Mattiát illeti, ismerem őt a paddockból, de sosem dolgoztunk együtt. Viszont ez pár hónap múlva változni fog" – jelentette ki Hülkenberg.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!