A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az F1-be készülő Audinál bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az olaj- és energiaipari óriás BP-vel, melynek értelmében ők lesznek a német gyártó üzemanyag-szállító partnerei a száguldó cirkuszban.

A Sauber Forma-1-es csapatánál, amely 2026-tól már az Audi gyári csapataként működik tovább, gőzerővel zajlik a munka, hiszen neves szakemberek szerződtetése mellett már az is eldőlt, hogy Nico Hülkenberg lesz az istálló egyik pilótája. Nemrég Stefan Strähnz személyében újabb rutinos taggal bővült a csapat, hétfőn pedig újabb fontos bejelentésre került sor. 

Az Audinál megállapodtak az olaj- és energiaipari óriás BP-vel arról, hogy ők lesznek a német gyártó üzemanyag-szállító partnerei a száguldó cirkuszban. 

A megállapodás értelmében a BP kenőanyag-alvállalata, a Castrol pedig a saját szakterületén fogja segíteni az Audi munkáját 2026-tól az F1-ben - számolt be róla a formula.hu.

A BP-vel és a Castrollal történt megállapodás különös jelentőséggel bír annak fényében is, hogy 2026-tól a technikai szabályzat értelmében fenntartható üzemanyagra áll át a Forma-1.

A technológiai együttműködés mellett hosszú távú szponzori megállapodást is kötöttek egymással a felek, ebbe beletartoznak a BP, a Castrol és az Aral (amely a vezető németországi kiskereskedelmi márkájuk) marketing- és márkajogai is.

Ami az Audi és a Castrol közös történetét illeti, a két óriás hosszú közös múltat tudhat magáénak, hiszen sikeres együttműködést folytattak már az 1980-as évektől a rali-vb-n, később Le Mans-ban, valamint a DTM-ben és a Formula-E-ben is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!