A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben 2026-ban következik be nagy változás, ekkortól lépnek életbe az új szabályok. Sokan attól tartanak, hogy ezek túl korán jönnek és megtörik a jelenlegi idényben tapasztalható izgalmakat, de az F1-vezérigazgatója, Stefano Domenicali nem látja ilyen sötéten a sorozat jövőjét.

A 2023-as Forma-1-es idény nem tartogatott túl sok izgalmat a végső győztes kilétét illetően, ugyanis Max Verstappen és a Red Bull félelmetes dominanciával uralta le a teljes mezőnyt. Az idei szezon is hasonlóan indult, azonban az élboly összesűrűsödött, különösen a konstruktőrök között várható hatalmas csata, de a háromszoros világbajnok holland sztár sincs akkora fölényben, mint tavaly. Sokan attól tartanak, hogy a mostani szoros csata, ami 2025-re még kiélezettebb lehet, megszűnik majd a 2026-os szabályváltozások bevezetésével. A paddockban többen elmondták már, hogy a rajtrácsot úgy lehet leginkább összerázni, ha sokáig változatlanok maradnak a szabályok, és a legjobban úgy lehet szétszakítani, ha változtatnak rajtuk.

Max Verstappen
Max Verstappen vajon idén is világbajnok lesz?
Fotó: AFP (Photo by JOHN THYS / AFP)

"Nagyon örülök, hogy pontosan az történt, amit év elején mondtam, amikor mindenki azt hitte, csak politikai okokból mondom. 

Ez lesz most 2025 végéig. Ez az akció, a dráma, határozottan megvan most" - 

mondta az F1-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, aki nem aggódik a száguldó cirkusz jövője miatt, a változásokat pedig szükségszerűnek tartja.

"Mindig megvannak ennek az okai. Először is, mindig előre kell terveznünk. Amikor döntöttünk erről a műszaki szabályváltozásról, abban a pillanatban arra volt szükségünk, hogy több gyártó legyen az F1-ben, különféle technológiát használva. Szerintem ez alapvető és kulcsfontosságú. Emellett az, hogy jönnek a fenntartható üzemanyagok, melyek a középpontjában lesznek ennek a projektnek, ez az új technológia gyorsabban fog átkerülni a közúti mobilitás világába. Ezzel csökkenni fognak az üzemanyagárak világszerte, ami jót tesz majd a piacnak, ebben eléggé biztos vagyok" - idézte a motorsport.com az olasz üzletembert.

F1 Grand Prix of Canada
Stefano Domenicali szerint a 2026-os szabályváltozások jót tesznek majd a Forma-1-nek
Fotó: Getty Images via AFP

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!