Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén a Mercedes brit pilótája, George Russell teljesítette a leggyorsabb kört.

Az első szabadedzéshez képest sokkal jobb körülmények várták a pilótákat a zandvoorti pályán. A szél ugyan továbbra is erős volt, de kisütött a nap és teljesen felszáradt a pálya. Az első öt percet követően a hazai pályán versenyző Max Verstappen állt az élre, miközben csapattársa, Sergio Pérez és George Russell is meglátogatta a bukóteret, de nem történt nagyobb gond.

A brit Lewis Hamilton állt az élre, amikor Hülkenberg csapódott a falba 17 perc eltelte után a célegyenest követő kanyar mellett. Hamar eltakarították az autóját, ami után már a lágy gumikkal jöttek ki a pilóták, itt pedig a McLarenek álltak az élre, majd Russellé lett a leggyorsabb kör.

Formula 1 Grand Prix of the Netherlands 2024
Geoge Russell volt a leggyorsabb a második szabadedzésen
Fotó: Anadolu via AFP

A mercedeses George Russel körét már senki nem tudta felülmúlni, mögötte Piastri, Hamilton, Norris, Verstappen lett az első öt sorrendje. Az utolsó 20 percben már a versenykörülményeket szimulálták a pilóták és a csapatok, így nagy izgalmak már nem maradtak.

Az F1-es Holland Nagydíj hétvégéje szombaton 11:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 15 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 72 körös zandvoorti futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!