Vágólapra másolva!
Nem sikerült jól a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérője Lewis Hamilton számára, majd a pilótának a versenybírák előtt is jelenése volt egy feltartás miatt. Egy másik esetet is vizsgáltak.

Lewis Hamilton hiába kezdte az élmezőnyben a zandvoorti időmérő edzést, a második szakasz végén nem tudott javítani az addigi idején, így pedig mindössze a 12. helyen zárt, és nem jutott be a Q3-ba. A Mercedes brit pilótája ráadásul az F1-es Holland Nagydíj időmérőjének Q1-es etapjában egy feltartásban is érintett volt: még a szakasz elején Sergio Pérezt akadályozta a Red Bull mexikói versenyzőjének első gyors körén. Pérez később továbbjutott a Q1-ből, összességében pedig az ötödik helyen zárta az időmérőt.

Forma-1, F1, Holland Nagydíj, 2024, Zandvoort, Lewis Hamilton, Mercedes, időmérő
Az elmúlt három versenyből kettőt is megnyerő Lewis Hamilton számára nem alakult jól a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérője
Fotó: NurPhoto via AFP / Andrea Diodato / NurPhoto

Pérez az incidens után azonnal jelezte, hogy "mi a f***t csinál ez az idióta?!", Hamilton azonban úgy reagált, hogy szerinte nem volt riválisa útjában. Sőt, Hamilton versenymérnöke is úgy vélte, hogy ez nem jelentett problémát.

Döntöttek Lewis Hamilton büntetéséről is az F1-es Holland Nagydíj időmérője után

A versenyfelügyelők a kvalifikáció után mégis úgy döntöttek, hogy beidézik Hamiltont és Pérezt, akiknek ezáltal 17 órától jelenésük volt a bíráknál. Még ezt megelőzően a brit arról beszélt, hogy az alulkormányzottság kezelése céljából elég sokat változtattak az autón péntek óta, szóval – ahogyan ő fogalmazott – szombaton rémálom volt a Mercedesét vezetni, ez is oka lehetett a Q2-es kiesésének.

Végül szombaton este a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 

úgy határozott, hogy Hamilton háromhelyes rajtbüntetést kap.

Hamilton összességében viszont a 15. helyett mégis a 14. helyről rajtolhat, ugyanis az időmérőt követően

kizárták, így a rajtrács végére sorolták az eredetileg nyolcadikként végző Alexander Albont,

 akinek a Williamsét, pontosabban annak a padlólemezét szabálytalannak ítélték meg.

A Forma-1-es Holland Nagydíj hétvégéje vasárnap 15 órától, a 72 körös futammal zárul. Az első sorból Lando Norris és Max Verstappen, azaz a világbajnoki pontverseny első két helyén álló pilóta rajtolhat.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!