Vágólapra másolva!
Az Aston Martin spanyol pilótája, Fernando Alonso szerint az F1-es Olasz Nagydíjon debütáló Franco Colapinto remek teljesítménnyel mutatkozott be, de felhívta rá a figyelmet, hogy a Szingapúri Nagydíj lesz az igazi erőpróba az újonc versenyző számára.

A Williamstől kirúgott Logan Sargeant helyét az argentin-olasz Franco Colapinto vette át, aki remek teljesítménnyel mutatkozott be, ugyanis a 12. helyen zárta a monzai versenyt. Fernando Alonso elismerően beszélt a 21 éves F1-es újoncról, de azt is elmondta, Szingapúrban sokkal nehezebb dolga lesz majd.

F1 Italian Grand Prix 2024
Franco Colapinto a 12. helyen zárta az Olasz Nagydíjat
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"Azt mondta nekem, hogy a végén kicsit fájt a háta az ülés miatt. Ez volt az első alkalom, hogy két órán keresztül gyors tempóban ült az autóban. 

De most jól fel kell készülnie, hogy beállítsa azt az ülést, mert Szingapúr nem olyan könnyű, mint Monza, ahol annyi hely van, ahol megpihenhetsz" - 

mondta a kétszeres világbajnok.

"A versenyző számára a munkaterhelést tekintve Monza az egyik legkönnyebb pálya. Bakuban, és főleg Szingapúrban teljesen más lesz" - idézte a motorsport.com a 43 éves spanyol sztárt.

Aston Martin, Fernando Alonso, Forma-1, F1
Fernando Alonso szerint Szingapúrban sokkal nehezebb dolga lesz a Williams újoncának
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

Tizenhat versenyhétvége után a 303 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!