A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso ugyan már 42 éves, de még mindig tökéletes fizikai állapotban van, így nem csoda, hogy már az F1 utáni karrierje újabb állomásait tervezi, természetesen egy versenyautó volánja mögött.

Tetszi vagy sem, Fernando Alonso Forma-1-es pályafutása sem végtelen. Jól tudja ezt a 42 éves, kétszeres világbajnok spanyol is, aki azonban korántsem a nyugdíjas éveire, csupán az F1-ből való visszavonulására készül lassacskán. És mint azt jelenlegi csapata, az Aston Martin Racing honlapjának nyilatkozva elárulta, nagyon is komoly tervei vannak még a volán mögött.

"Mindig vannak elérendő célok, de egyelőre a Forma-1-re fókuszálok. Nyilvánvalóan fantasztikus lenne, ha újra világbajnok lehetnek, mégpedig az Aston Martinnal. Azt hiszem ez lenne karrierem, de lehet, hogy egész életem csúcspontja" - mondta kissé elérzékenyülve, majd rátért az F1 utáni célokra.

"A Dakar-győzelem is ott van a listán, meg persze az Indy 500, de azt hiszem, hogy az utóbbira már nagyon kevés esélyem maradt. De a Dakart még megcsinálhatom, és akkor olyat érnék el, ami példátlan az autósport történetében: Forma-1-es világbajnok, Le Mans-győztes és Dakar-győztes lennék" - mondta Alonso.

A spanyol 2020-ban egy Toyotával már teljesítette a Dakart, akkor 13. lett összetettben, ami egy újonctól kimondottan szép eredmény. 

Fernando Alonso, Dakar-rali
Alonso 2020-ban már belekóstolt a sivatagi száguldásba
Fotó: AFP

A legendás Indy 500-on 2017-19 között háromszor próbálkozott, de 2018-ban még a kvalifikáció sem jött össze neki, a legjobb eredménye az (eddigi) utolsó próbálkozásán elért 21. hely egy Arrow McLarennel.

Az F1-es bajnoki cím, a Le Mans-i 24 órás diadal és az Indy 500 győzelem az autósport szentháromsága, azaz a Triple Crown, amit eddig egyetlen ember, a kétszeres Forma-1-es világbajnok (1962, 1968) Graham Hill tudott megcsinálni.

A korona három ágából kettőt elérni is mindössze 13-an tudtak, közülük az utolsó Fernando Alonso.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!