Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed bin Szulajm arra kérte az F1 vezetőségét, hogy csökkentsék a tv-közvetítésekben elhangzó trágár szavak mennyiségét.

A hivatalos televíziós közvetítésekben ugyan a káromkodásokat kisípolják, ugyanakkor az FIA szerint aggasztó a helyzet az ilyen kirohanások miatt. A szervezet elnöke, Mohammed bin Szulajm lépéseket tesz annak érdekében, hogy megpróbálja megváltoztatni a rajongóknak sugárzott tartalmak hangvételét.

Különbséget kell tennünk a sportunk - a motorsport - és a rapzene között. Mi nem vagyunk rapperek. Ők hányszor mondják az 'f' betűs szót percenként? 

Mi nem vagyunk rajta ezen. Ez ők, mi pedig mi vagyunk" - mondta Bin Szulajm, aki szerint a csapatrádióban gyakran káromkodó versenyzőknek is megvan a felelősségük ebben. Az FIA elnöke 14-szeres közel-keleti ralibajnokként tisztában van a pilóták frusztrációival, ugyanakkor úgy véli, a normák betartása nagyon fontos.

"A pillanat hevében, amikor feldúlt vagy, mert egy másik versenyző odajött hozzád és meglökött, az nagyon bosszantó. 

Amikor a porban vezettem és valami ilyesmi történt, felhúztam magam. De a viselkedésünkkel is óvatosnak kell lennünk. 

Felelős embereknek kell lennünk. És most a technológiával minden élőben megy, és mindent rögzítenek. A nap végén ezt tanulmányoznunk kell, hogy lássuk: minimalizáljuk-e a nyilvánosan elhangzottakat?" - idézte a formula.hu az FIA elnökét.

Tizenhét versenyhétvége után a 313 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 254 pontos Lando Norris és a 235 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 222 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 166, George Russell és Sergio Pérez pedig 143 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 476 ponttal vezet, 20 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 51-gyel a harmadik Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!