Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, komoly hibát követtek el a Holland Nagydíjon.

A Milton Keynes-i csapat olyan lendületes kezdte a 2024-es szezont, amilyennel a 2023-ast teljesítette, azonban a Spanyol Nagydíj után lejtmenetbe került a Red Bull, s immáron nyolc futam óta képtelen nyerni. Az elmúlt időszakban a McLaren kétségtelenül rengeteget javult és első számú kihovóvá lépett elő, amit jól mutat, hogy a Red Bull előtt jelenleg 41 pontos előnnyel élen áll a konstruktőrök versenyében. Ráadásul 

Lando Norris folyamatosan zárkózott Verstappenre az egyéni pontversenyben, így már csak mindössze 52 ponttal van lemaradva a holland mögött hat versennyel az idei bajnokság vége előtt. 

F1 Grand Prix Of Singapore - Qualifying
Max Verstappen és Lando Norris között kiéleződött a harc a vb-győzelemért
Fotó: NurPhoto via AFP

Verstappen és Norris között zajló harc kapcsán a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy az Osztrák Nagydíjon eszmélt rá először, hogy komolyan kell számolni a McLarennel.

"Fokozatosan egyre nyilvánvalóbbá vált" – nyilatkozta Marko a Motorsport Magazinnak adott interjújában. "Az Osztrák Nagydíjon Max ismét remek kört autózott az időmérőn. Azt hiszem, nagyjából három tizeddel voltunk gyorsabbak a rövid pályán. Egy rossz bokszkiállás után Norris hirtelen Max mögé került, és a DRS nagyon hatékony volt a Red Bull Ringen".

A két versenyző össze is akadt egymással a 3-as kanyarban, azonban Marko szerint a Red Bull legnagyobb hibáját Zandvoortban követte el. Verstappen a második helyről rajtolt hazai pályán Norris mellől, és sikerült is megelőznie a brit pilótát az első kanyarban. Az osztrák tanácsadó szerint a Red Bullnál azt feltételezték, hogy Norris nem fogja tudni visszaelőzni a futam során Verstappent, ha a holland az élre kerülne. Ez a feltevés azonban tévesnek bizonyult, mivel Norris visszaelőzte a háromszoros világbajnokot, és végül 23 másodperccel nyert.

F1 Grand Prix Of Singapore
A McLaren kihasználta a Red Bull gyengélkedését és átvette a vezetést a konstruktőri bajnokságban
Fotó: NurPhoto via AFP 

A Red Bullnál még reménykednek a váratlan fordulatokban

Zandvoortban azt hittük, hogyha az elején megnyerjük a rajtot, onnantól kezdve lehetetlen lesz előzni. Ez teljes tévedés volt. Lando elhúzott mellettünk"

– magyarázta az osztrák. 

A nyári szünet előtti utolsó fordulókban már egyértelműen alulmaradt a Red Bull a McLarenhez képest mind a bajnokságban, mind a pályán mutatott teljesítményben. Verstappen azonban hozta a pontokat a csapatnak, legutóbb némi meglepetésre dobogóra állhatott a Szingapúri Nagydíjon.

"Fokozatosan egyre hátrébb zuhantunk, és főleg Max hozta be a pontokat. Egy ponton világossá vált, hogy meg kell találnunk a sebességet. Olyan autót kell fejlesztenünk, amellyel Max támadhat, mert nem volt elég a második helyre játszani" – tette hozzá Marko. 

A Bakuban és Szingapúrban is a javulás jeleit mutató Red Bull az Amerikai Nagydíjra jelentős fejlesztésekkel érkezik majd, Marko pedig reméli, hogy fordulat áll be és sikerül újra nyerniük. 

"Még hat verseny van hátra. Azt feltételezzük, hogy a szingapúri és bakui tendencia néhány változtatással Austinban meg fogja hozni a szükséges fordulatot. Ha ez valóban megtörténik, akkor Sergio Pérez is ismét jobban fog teljesíteni és még a konstruktőri vb-címre is lesz esélyünk" - jelentette ki a 81 éves szakember.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik. 

 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!