Vágólapra másolva!
A Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez elmondta, miként élte meg azt, hogy milyen hatalmas a lemaradása Max Verstappenhez képest, valamint a visszavonulásáról is megszólalt.

Sergio Pérez az idei szezonban is Max Verstappen árnyékában versenyez. Hiába vannak mindketten a Red Bullnál és vezetik gyakorlatilag ugyanazt az autót, a holland idén is a vb-győzelemért küzd, míg a mexikói csak a nyolcadik helyen áll az egyéni pontversenyben. A 34 éves Pérez nemrég arról beszélt, hogy sokáig már nem tervez a Forma-1-ben maradni.

"A naptár nagyon nehéz az évi 24 versennyel, de még legalább két szezonon át az F1-ben leszek. Nem hiszem, hogy túl sokáig maradok, de kétéves szerződésem van, ami ebben a sportban nagyon hosszú idő. 

Nem arról van szó, hogy nem szeretném csinálni, de vannak gyerekeim, akik még fiatalok, és velük is szeretnék időt tölteni. Visszavonulás? Igen, az elmúlt hat hónapban gondolkodtam rajta, de minden alkalommal csak három másodpercbe telt, mire meghoztam a döntést a folytatásról" - mondta a mexikói, aki arról is beszélt, mennyire nehéz Verstappen csapattársának lenni.

Sergio Pérez, Max Verstappen
Sergio Pérez (balra) még nem akar visszavonulni, de már nem marad sokáig a Forma-1-ben
Fotó: AFP (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)

"Ez a szezon nagyon nehéz volt, nehéz volt elfogadni, hogy az autó korlátokkal rendelkezik, ugyanakkor nem mondhattam semmit, mert közben a csapattársam nyert. 

Max igazán nagyszerűen vezetett, és a köztünk lévő különbség folyamatosan nőtt" - tette hozzá Pérez, aki idén 144 pontot gyűjtött, míg éllovas csapattársa 331 ponttal vezeti az összetettet.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!