Vágólapra másolva!
23 év után távozik az Audi kötelékéből, és a Fordnál folytatja a pályafutását Mattias Ekström.

A német túraautó-bajnokság (DTM) kétszeres bajnoka, rallycross-világbajnok és Bajnokok Tornája-győztes pilóta 2001 óta volt tagja az Audi-családnak, az elmúlt három évben a Dakar-ralin is a négykarikás istálló versenyzőjeként vett részt. Mattias Ekström éppen amiatt döntött az Auditól való távozás mellett, mert a következő években is szeretne elindulni a Dakar-ralin, ám az Audi egyre inkább az F1-re koncentrál, ez pedig nincsen a 46 éves svéd pilóta ínyére. Ekström így 23 év után elhagyta a német márkát, és a Fordhoz szerződött. A Ford Performance csapata így Carlos Sainz, Nani Roma, Mitch Guthrie és Mattias Ekström felállásban szerepel majd a 2025-ös Dakaron, az új, Ford RangerT1+ autójával.

Mattias Ekström, Audi, F1, Dakar-rali, Ford
Mattias Ekström az F1-központú Auditól a Fordhoz igazolt
Fotó: FREDERIC LE FLOC H / DPPI Media / DPPI via AFP

Az F1-re fókuszáló Audi helyett ezért választotta a Fordot a Dakar-ralira készülő Mattias Ekström

„A Ford Dakar-programhoz való csatlakozás igazán izgalmas számomra. A Ford és az M-Sport egy olyan járművet épített, amely fantasztikusan néz ki, jó a hangja és remekül vezethető, és 

mindannyiunk közös célja, hogy megnyerjük a Dakar-ralit. 

Eddig négyszer próbálkoztam a Dakaron, és most már elmondhatom, hogy van némi tapasztalatom abban, hogy a csúcsot célozzam meg. A csapatban is rengeteg tudás és tapasztalat van, ami alátámasztja ezt az ambíciót, kezdve a Ford hosszú motorsport-örökségével, az M-Sport bizonyított eredményeivel, a nagyon lenyűgöző versenyzői felállással, az okos mérnökökkel, technikusokkal és a csapat többi tagjával – idézte a Rallycafé Mattias Ekström átigazolást követő szavait. – Azért vagyok itt, hogy nyerjek, és remélem, nagyon sikeres és nagyszerű évek állnak előttünk. Mindent meg fogok tenni, ami tőlem telik, hogy ez megtörténjen.”

A Dakar-rali következő, 47. kiírását 2025. január 3. és 17. között rendezik meg Szaúd-Arábiában.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!