Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Amerikai Nagydíj a ferraris Charles Leclerc sikerével ért véget. A monacói számított rá, hogy a rajtnál Max Verstappen és Lando Norris egymásnak esik majd, ezt kihasználva pedig korán az élre állt és onnantól már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Charles Leclerc ugyan csak a negyedik helyről rajtolt a vasárnapi futamon, de már az első kanyarnál az élre állt, mert ki tudta használni a vb-győzelemért küzdő Lando Norris és Max Verstappen csatáját, akik már az első pillanattól kezdve egymásnak estek. A monacói ezt követően már meg sem állt a győzelemig és összességében magabiztos sikert aratott Austinban.

Tudtam, hogy Max és Lando nagyon agresszív lesz egymással. Úgy értem, a bajnokságért harcolnak. Én jól kaptam el a rajtot. Láttam, hogy Max a belső ív felé mozdul, ahogy Lando is, 

ezért úgy voltam vele, hogy én csak rákészülök a kanyar kijáratára, ami nyilvánvalóan győztes lépésnek bizonyult. És attól a pillanattól kezdve a saját versenyemre tudtam koncentrálni" - árulta el a futam után a Ferrari sztárja.

Forma-1, F1, Amerikai Nagydíj, 2024, futam,
Charles Leclerc sikerét hozta az F1-es Amerikai Nagydíj
Fotó: AFP (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

A győzelemben természetesen a Scuderia remek versenytempója is hatalmas szerepet játszott, az Amerikai Nagydíjon remekül működtek az olasz istálló múlt havi fejlesztései.

"Meglehetősen magabiztos voltam a szombat után, mert bár elég sok harcunk volt, de az autó nagyszerűnek tűnt, és tudtuk, hogy jó a versenytempónk. Kicsit szkeptikusabbak voltunk az időmérő kapcsán, de a negyedik hely jó volt" - idézte a formula.hu Leclerc-t.

"Aztán a rajt után, amikor elsőként jöttem ki az 1-es kanyarból, tudtam, hogy minden arról fog szólni, hogy megpróbáljam kihasználni az autó előző nap látott tempóját, és igyekezzek óvni a gumikat. Az autó pedig remeknek érződött. 

Onnantól kezdve kissé magányos futam volt, de ez jófajta magányosság. És remélem, meg tudjuk ezt ismételni a jövőben is" - 

zárta gondolatait a monacói.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!