Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers szerint a Red Bull sztárja, Max Verstappen nem fogja megúszni újabb büntetés nélkül a 2024-es szezon hátralévő részét.

A Forma-1-es versenyzők az idény folyamán 4 motort használhatnak fel büntetés nélkül, a továbbiak bevetéséért pedig már szankció jár. Max Verstappen - akit a szingapúri káromkodós botránya miatt az FIA közmunkára ítélt - Belgiumban már bevetette idei ötödik erőforrását, de Brazíliában ezt ismét megteheti, így újra bajba kerülhet. A háromszoros világbajnok honfitársa, Christijan Albers szerint a Red Bull nem Austinban, hanem a Brazil Nagydíj során fogja ezt alkalmazni a holland pilóta esetében.

Ez egy nagy csapás lehet számukra. Én 100 százalék, hogy Brazíliában vetném be az új motort. Austinban nem fogsz bevállalni egy büntetést. Én Brazíliában kapnám meg, 

az egy jobb helyszín rá a hosszú egyenessel és a jobb DRS-sel. Austinban is van hosszú egyenes, de az egy rizikósabb döntés lenne" - idézte a motorsport.com a korábbi F1-es versenyzőt.

Max Verstappen
Max Verstappen újabb büntetésre számíthat a szezonban
Fotó: AFP (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)

Hat versennyel a 2024-es idény vége előtt még a 331 pontos Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. 

Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!