Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es pilótája, Sergio Pérez tisztában van azzal, hogy pocsék szezont fut, de a Mexikói Nagydíjon szeretne jól teljesíteni a saját szurkolói előtt.

Sergio Pérez tavaly sem alkotott maradandót, de az idei szezonban még nagyobb a lemaradása csapattársához, a háromszoros világbajnok Max Verstappenhez képest. A hétvégén a saját szurkolói előtt versenyezhet a Red Bull pilótája, ugyanis a következő futam a Mexikói Nagydíj lesz az F1-ben.

Tudom, hogy szörnyű szezonom van. Nagyon jól indult, de azóta nagyon-nagyon nehéz. Ha erős eredményt érnék el, az mindenképpen masszívan megváltoztathatná a szezonomat a személyes érzéseket tekintve, 

szóval nagyon készen állok rá. Az, hogy a fiam ott állt velem a dobogón és nézett engem, azt hiszem, az a pillanat örökre velem marad. Remélem, örökre emlékezni fog rá. Úgy gondolom, hogy ezek a pillanatok azok, amelyek igazán fontosak számomra. És remélem, hogy ezt meg tudom ismételni ezen a hétvégén" - mondta Pérez, aki 2021-ben a kisfiával együtt állhatott fel a dobogóra Mexikóvárosban. 

Sergio Pérez, Max Verstappen
Sergio Pérez (balra) elismerte, hogy borzalmas szezonja van
Fotó: AFP (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)

A Red Bull szeretné megvédeni vb-címét a konstruktőrök között, ehhez azonban vissza kell előznie a McLarent, ráadásul a Ferrarira is figyelnie kell.

"Az, hogy a Ferrari ott van, nem változtat semmin. Meg akarjuk nyerni a konstruktőri bajnoki címet, a második vagy harmadik helyezés a végén nem számít. 

Szóval, mi tényleg meg akarjuk nyerni a címet. Ehhez mindkét autónak a lehető legjobb teljesítményre és a lehető legjobb csomagra is szükségünk van" - tette hozzá a mexikói pilóta.

Öt versennyel az idény vége előtt a 354 pontos Max Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 297 pontos Lando Norris és a 275 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 247 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 215, Lewis Hamilton 177, George Russell 167, Sergio Pérez pedig 150 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 544 ponttal vezet, 40 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 48-cal a harmadik Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!