Vágólapra másolva!
Charles Leclerc, a Ferrari Forma–1-es pilótája bízik benne, hogy elkerülheti a közmunkát, miután Max Verstappenhez hasonlóan ő is káromkodott az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján.

Verstappent a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén büntették meg, amikor a futamot megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón a „fuck” szót használta. Az FIA úgy határozott, hogy a háromszoros Forma-1-es világbajnokot valamilyen közérdekű munka elvégzésére kötelezik. 

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc ugyanezt a káromkodást használta, amikor leírta azt a pillanatot, amikor a hosszú rajt-cél egyenesre való beérkezéskor majdnem elveszítette az uralmát az autója felett, miközben a második helyért harcolt Lando Norrisszal. 

F1 Grand Prix of Mexico 2024
Charles Leclerc a harmadik helyen végzett a Mexikói Nagydíjon
Fotó: Anadolu via AFP/Daniel Cardenas

„Nem tudom, milyen arcot vágtam, de elég stresszes lehetett. Tudtam, hogy mindent tökéletesen kell csinálnom, mert Lando nagyon gyors volt. Próbáltam mindent megtenni, hogy túlmelegedjen a gumija mögöttem, és minél tovább magam mögött tartsam”mondta a monacói pilóta. 

Volt egy túlkormányzottságom, majd amikor ebből a túlkormányzottságból kilábaltam, a másik oldalról is túlkormányzott lettem, és akkor azt gondoltam, hogy 'f***!'.De szerencsére…”

 - ekkor Leclerc azonnal rájött, hogy mit is mondott és nevetve hozzátette: „Bocsánat! Ó, ne! Jaj, neeeem! Nem akarok Maxhoz csatlakozni” – mondta Leclerc, aki azzal zárt, hogy csak abban reménykedett, hogy célba tudja hozni az autót, hogy megszerezze a harmadik helyet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!