Vágólapra másolva!
A Ferrari korábbi brazil versenyzője a bírósághoz fordult amiatt, mert véleménye szerint elcsalták tőle a 2008-as világbajnoki címet. Felipe Massa most elárulta, hol tart az ügy, amelyben elmondása szerint nem Lewis Hamiltonnal harcol.

Mint ismert, Felipe Massa, tavaly perrel fenyegette meg a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) és a Forma-1-et, miután kiderült, hogy Bernie Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már a 2008-as szezon vége előtt tudott az az évi Szingapúri Nagydíjon történt (Crashgate-)botrányról. Eszerint a Renault felszólítása után az F1-es csapat pilótája, Nelson Piquet szándékosan csapta falnak az autóját, amely nagyban segítette csapattársa, Fernando Alonso futamgyőzelmét. Felipe Massa a biztonsági autós fázis alatt részben egy rossz bokszkiállásnak köszönhetően visszaesett, elbukta az első helyet, és mint később kiderült, Lewis Hamiltonnal szemben egyetlen ponttal a vb-címet is. Az ügy a bíróságon van már öt hónapja, az általa vélt igazságért harcoló Massa pedig reméli, hamarosan döntés születik.

Felipe Massa, Lewis Hamilton, McLaren, Ferrari, 2008, Forma-1, F1
Felipe Massa és Lewis Hamilton harcoltak 2008-ban az F1-es világbajnoki címért
Fotó: VANDERLEI ALMEIDA / AFP

Felipe Massa nem Lewis Hamilton ellen, hanem az általa vélt igazságért harcol

„15 év után hallani, hogy már 2008-ban tudtak róla, és úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmit: ez már túl sok volt nekem. Másfél évtizeddel később egy világbajnoki címért harcolni olyasmi, amire soha életemben nem gondoltam volna. Nagyon nehéz számomra, hogy részese lehettem egy ilyen dolognak – nyilatkozta Felipe Massa. – 

Amire mindenképpen törekszem, az az elismerés, hogy bajnokként ismerjenek el, mert megérdemlem. 

Nem Lewisszal harcolunk. Lewisnak egyáltalán semmi köze ehhez a harchoz. A harc az, ami a versenyen történt, ami nem volt korrekt dolog a sportág szempontjából. 

A harc arról szól, hogy ezt a futamot törölni kell."

Amennyiben végül törlik a Szingapúri Nagydíj eredményét, nem kizárt, hogy 2008 Forma-1-es világbajnoka Lewis Hamilton helyett Felipe Massa lesz. Egy ilyen példátlan döntés pedig sok kérdést felvetve, a múltban ugyanis számos olyan év volt, hogy nem az nyerte a vb-címet, akinek a szabályok szerint minden bizonnyal kellett volna.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!