Vágólapra másolva!
Alexander Albon úgy véli, Gabriel Bortoleto az egyik legnagyobb esélyes a Sauber szabadon lévő 2025-ös F1-es ülésére, de Franco Colapinto is odaérhet rá – így viszont Valtteri Bottasnak sem maradna hely a csapatnál.

A Forma-1 2025-ös mezőnyében már csak két szabad hely maradt: Cunoda Juki az RB-nél, Nico Hülkenberg pedig a Sauber-Audinál várja a csapattársát. Az előbbi pozíciót minden bizonnyal Liam Lawson kapja meg, utóbbiért viszont nagy csata zajlik. A konstruktőrök között 18 versenyhétvége után is pont nélkül álló Sauber jelenlegi versenyzői közül a tízszeres F1-es futamgyőztes Valtteri Bottasnak és Csou Kuan-jünek sincs még szerződése a következő szezonra, és jó esély van arra, hogy Kevin Magnussenhez hasonlóan nem is lesz nekik helyük a 2025-ös rajtrácson. Alexander Albon arról beszélt, hogy szerinte Gabriel Bortoleto és Franco Colapinto között dől majd el, ki lesz Hülkenberg csapattársa.

Forma-1, Alexander Albon
A Williams Forma-1-es pilótája, Alexander Albon úgy véli, Bortoleto és Colapinto közül derül ki a Sauber jövő évi másik versenyzője
Fotó: NurPhoto via AFP/Morgan Hancock

Albon: Bortoleto vagy Colapinto lesz a Sauber Forma-1-es csapatánál Hülkenberg csapattársa

Colapinto idén éppen Albon csapattársa lett a Williamsnél Logan Sargeant kirúgása után, és az argentin pilóta az eddigi három versenyhétvégéjén máris több pontot szerzett, mint Sargeant két év alatt összesen. 

Bortoleto pedig a Forma-3 tavalyi győzteseként idén a Forma-2-ben versenyez, 

a kiegyensúlyozottságának és a két futamgyőzelmének köszönhetően a 19 éves brazil versenyző két hétvégével az idény vége előtt vezeti is az egyéni pontversenyt.

„Szerintem nincs még egyértelmű válasz, azt hiszem, Francóval fog harcolni érte – mondta a csapattársát is dicsérő Alexander Albon arra a kérdésre, hogy jövőre Bortoleto lehet-e a Sauber F1-es pilótája. – Remek lenne, elvégre az F2-ből érkezett versenyzők, Kimi [Antonelli], Ollie [Bearman] és Franco is megmutatták, hogy azonnal versenyképesek tudtak lenni, és nem látom, hogy egy újabb tehetség miért ne lenne gyors.”

A Forma-2 idei szezonja december elején Katarban, majd Abu-Dzabiban zárul. Gabriel Bortoleto Charles Leclerc, George Russell és Oscar Piastri után a negyedik pilóta lehet, aki két éven belül megnyeri a Forma-3-at és a Forma-2-t is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!