Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
A Michael Schumachert egykori felfedező Flavio Briatore kész visszatérni a Forma-1-be, méghozzá az Alpine csapat tanácsadójaként. Ez pedig ismét megnyithatja a csúcssorozat kapuit a hétszeres világbajnok legenda fia, Mick Schumacher előtt.

Egybehangzó olasz, francia és német lapértesülések szerint 

már eldöntött tény, hogy a mezőny hátuljában erőlködő csapatnál tér vissza a 74 éves, híres-hírhedt egykori csapatfőnök.

 Az idős playboy – Heidi Klum és Naomi Campbell szupermodellek egykori élettársa, jelenleg a nála 30 évvel fiatalabb Elisabetta Gregoraci férje és gyermekének apja – tapasztalataira elsősorban stratégiai és személyi döntésekben számítanak korábbi állomáshelyén, írja a Bors.

Flavio Briatore, Benetton
Flavio Briatore egyszer már csodát tett egy Schumacherrel az oldalán
Fotó: AFP

Az eurómilliomos olasz üzletember, a Benetton divatcég egykori tulajdonosa 1989-től 1997-ig volt a vállalata nevét viselő Forma-1-es csapat tulajdonosa. Az egész sportágat meghatározó lépése volt, amikor 1991-ben lecsapott a Jordan csapat 22 éves német tehetségére, és átcsábította a Benettonhoz, 

ahol az ifjú Michael Schumacher kiteljesedhetett, és 1994-ben és 1995-ben is világbajnoki címet szerzett a csapattal.

A németek most arra számítanak, hogy Schumi fia, Mick Schumacher is új esélyt kap tőle az F1-versenyzésre. A 25 éves német pilóta két gyenge szezont versenyzett végig az F1-es Haas istállónál, majd tavaly már csak teszt- és tartalékversenyzőként jutott neki hely a Mercedesnél. Idén egy Alpine kötelékébe tartozó csapatban a hosszútávú autóversenyzés csúcskategóriájában (WEC) szerepel, de még nem adta föl a reményt, hogy újra rajthoz állhasson a Forma–1-ben. A családdal jó viszonyt ápoló Briatore talán a tehetségében és a neve erejében is bízva hozzásegítheti ehhez, írja a Bors.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről