Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes angol pilótája őszinte, egyszerre meglepő és elgondolkodtató nyilatkozatot tett hétszeres világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton szezonvégi távozásáról.

A 2024-es Forma-1-es szezon rajtja előtt nem sokkal robbant bombahír: a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tizenkét idény után elhagyja a Mercedes csapatát, és a nagy rivális Ferrarihoz igazol. A 39 éves brit hat egyéni világbajnoki címet szállított a német csapatnak, amelyik vele a soraiban hét konstruktőri elsőséget is begyűjtött. Tehát egy nagyon sikeres együttműködés volt ez a felek között, amíg meg nem érkezett a nyakukra, majd fénysebességgel el nem húzott mellettük (és az egész mezőny mellett) a Red Bull. 

George Russell, Lewis Hamilton
Még nem egymásnak integet búcsúzásként George Russell (balra) és Lewis Hamilton, de az a pillanat is hamarosan eljön
Fotó: AFP

Hamilton 2021 decembere, a szaúdi nagydíj óta nem nyert futamot, a Mercedes mellett pedig azóta már a Ferrari és a McLaren is elhúzott. Látható volt, hogy elfáradt a kapcsolat, nem igazán tudnak már új impulzusokat adni egymásnak a felek. Ezért sem volt igazából annyira meglepő Hamilton döntése és csapatváltása.

És most valami hasonlót nyilatkozott csapat- és honfitársa, George Russell is.

Ez egy új kezdet lesz a csapa számára. Nagyon sokan vannak itt, akik Lewisszal együtt dolgoztak és osztoztak a sikerekben, de a távozása adhat egy új impulzust, egy új lökést a csapatnak, de ugyanez igaz Lewisra

 - mondta Russell, aki az idei szezonban az időmérőkön 7-1-re vezet világbajnok csapattársával szemben.

"Egyébként meg még mindig jobb, hogy most hagy itt bennünket, mintha 2021-ben tette volna, mert akkor tényleg nagyon nagy gondban lettünk volna" - adott hálát Russell csapattársa kitartásáért.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről