Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Brit Nagydíjat a Mercedes pilótája nyerte. Lewis Hamilton 2021 után nyert versenyt, mindezt hazai pályán, így érzelemdúsan értékelt a futam után.

Lewis Hamilton legutóbb a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjat nyerte meg, azóta képtelen volt az élen zárni egy F1-es versenyt. Vasárnap, Silverstone-ban, hazai közönség előtt azonban sikerült neki, miután a második helyről rajtolva győzni tudott a Forma-1-es Brit Nagydíjon. A Mercedes 39 éves pilótájának ez volt a 104. sikere az F1-ben, a legendás pályán pedig rekordot jelentő 9. alkalommal nyert.

Forma-1, F1, Brit Nagydíj, 2024, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton nyerte 2024-ben az F1-es Brit Nagydíjat
Fotó: ANDREW BOYERS / POOL / AFP

Lewis Hamilton és a másik két dobogós nyilatkozata az F1-es Brit Nagydíj után

„2021 vége óta minden nap úgy keltem fel, hogy harcolok és edzek azért, hogy a lehető legjobban teljesítsek a csapattal. És az utolsó Brit Nagydíjamon Mercedes-pilótaként különösen nagy volt bennem a győzni akarás, úgyhogy nagyon hálás vagyok mindenkinek az istállónál és a lelátókon a segítségért. Kemény időszakon vagyok túl, voltak napok, amikor majdnem feladtam, de a kollégáknak és a barátoknak is köszönhetően sikerült jól kijönni ebből az időszakból" – értékelte a történteket a szezon végén a Ferrarihoz igazoló, könnyeivel küzdő Lewis Hamilton a leintés után.

Hamilton mögött másodikként Max Verstappen, harmadikként pedig Lando Norris végzett Silverstone-ban.

„Nem volt meg a tempónk, folyamatosan estem hátra, és azt hittem, ötödik-hatodik leszek. Szerencsére jó döntéseket hoztunk, a kerékcserék időzítése és a kemény abroncsok választása is jó volt, így örülök, hogy dobogóra állhatok" – nyilatkozta a Red Bull holland pilótája, az összetettben éllovas Max Verstappen.

„Nem mindig hoztam jó döntéseket, magamat okolom, hogy nem nyertem meg a futamot, nem keresek kifogásokat. Sok pozitívum volt a hétvégén, de nem minden alakult tökéletesen. Jövőre újra megpróbálok itt nyerni" – mondta a McLaren hazai versenyzője, az egyéni pontverseny második helyén 84 pontos lemaradással álló Lando Norris.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről