Vágólapra másolva!
A nyári szünet után a Forma-1 a Holland Nagydíjjal folytatódik ezen a hétvégén. Zandvoortban a versenyzőknek a pálya technikai kihívásai mellett minden bizonnyal a szeszélyes időjárással is meg kell majd küzdeniük.

Augusztus 23-25. között a 36. Holland Nagydíjjal folytatódik a Forma-1 világbajnoki sorozata. A mezőny tagjai ezúttal is Zandvoortban, a tengerhez és a tengerparti homokdűnékhez közel kell, hogy megküzdjenek egymással és az elemekkel. A hírek szerint a nyári szünet utáni első versenyhétvégén máris kaotikus időjárási körülmények okozhatnak kellemetlen meglepetést a pilótáknak.

Az előrejelzések szerint a pénteki szabadedzések során a hőmérséklet ideális lesz a versenyzés szempontjából, de kisebb esőzések is előfordulhatnak, valamint váratlan széllökésekre is lehet számítani, amelyek befolyásolhatják az autók egyensúlyát. 

Szombaton a hőmérséklet hasonlóan alakul, de az eső esélye tovább nő, az időmérő edzés ideje alatt több zápor is kialakulhat, 

a vizes pálya és a változó tapadási viszonyok pedig komoly kihívást jelenthetnek a pilóták számára - számolt be róla az F1világ.hu

F1 Grand Prix Of The Netherlands
Tavaly is káoszt okozott az eső a Holland Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP

A vasárnapi futam napjára az előrejelzések a legváltozatosabb és legszeszélyesebb időjárási körülményeket jósolják. 

A hőmérséklet 17-19°C között alakul majd, a nap folyamán többször is lehet esőre számítani, a szél pedig minden bizonnyal erősödni fog, ami különösen a tengerpart közelsége miatt jelenthet hatalmas kihívást a versenyzők számára. A változó időjárás miatt a csapatoknak készen kell állniuk a gyors döntések meghozatalára, legyen szó esőgumik felhelyezéséről, vagy a stratégiai változtatásokról.

A Holland Nagydíjjal kapcsolatban fontos részlet még, hogy kissé rendhagyó lesz a hétvége, mert az európai futamokhoz képest minden szabadedzés és az időmérő is egy órával korábban fog kezdődni, maga futam viszont a megszokott délután 3 órás időpontban rajtol majd el. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!