Már az egész világ biztosra veszi, hogy Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazol

Horizontal
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai celebrates after scoring the 2-0 goal during the German Cup (DFB Pokal) final football match RB Leipzig v Eintracht Frankfurt in Berlin, Germany, on June 3, 2023. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A nemzetközi, különösen az angol sportsajtó gyakorlatilag biztosra veszi, hogy Szoboszlai Dominik a nyáron a Liverpool játékosa lesz.

A 22 éves 32 szeres magyar válogatott középpályás távozása egyre biztosabbnak tűnik az RB Leipzigből. Míg a szaúdi fontmilliárdokból felpumpált Newcastle United érdeklődése alig-alig keltett hullámokat a nemzetközi és főleg a brit sajtóban, addig a 19-szeres bajnok és ötszörös BEK-, BL-győztes Liverpool megjelenése már jóval nagyobb visszhangot váltott ki.

És egyre több jel utal arra, hogy a Pool középpályáját átalakító, erőteljesen megfiatalítani szándékozó Jürgen Klopp komolyan gondolja a magyar válogatott csapatkapitányának megszerzését. A terv valódiságát mutatja, hogy az angol sajtó kiemelten kezeli az ügyet, mintegy a nyár átigazolási szenzációjaként tálalja a 70 millió euróra tartott játékmester érkezését. Ugyanezt jelzi, hogy már nem csak bulvárlapok és átigazolási Twitter-guruk, hanem mértékadó lapok is egyre nagyobb terjedelemben számolnak be Szoboszlai Liverpoolba igazolásáról.

Szoboszlai Dominik a nyári átigazolási szezon egyik legértékesebb fogása lehet Forrás: AFP/Odd Andersen

Ahogy a legtöbb klub, úgy a Liverpool is vezet nyári átigazolási "sajtófigyelést", így már a klub hivatalos oldalán is találkozhatunk a magyar középpályás nevével.

Természetesen az átigazolások "pápája", Fabrizio Romano is hallatja a hangját, ő azt írja le, hogy működik a kivásárlási záradék: ha a Pool 70 millióért meg akarja kapni a magyar sztárt, akkor legkésőbb június 30-ig hivatalos ajánlatot kell érte tennie.

A német Bild hangzatos címe szerint "Klopp Szoboszlaira vadászik", és ugyan nincs okunk kételkedni a német bulvárlap jólértesültségében, azért a The Athletic, a Guardian, a BBC vagy az ESPN is megbízhatóbb forrásnak számít. Ahogy FOX Sports is, ahol "Szoboszlai Dominik: a Liverpool találkozott az RB Leipzig játékosának ügynökeivel a középpálya újjáépítésének részeként" címmel adták ki a hírt, átvéve a tűzhöz közelebb lévő Sky Sports anyagát. Az angol sportlap egyik vezető szakírója a Pool és a magyar focista képviselői között folytatott tárgyalásokat a "pozitív" jelzővel tálalta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!