A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Eladó a hírhedt kalózról elnevezett aprócska sziget

Drake's, Island,
Aerial view of Drake's Island coastline with rocky shoreline and blue ocean
Fotó: Shutterstock/Wirestock Creators
Vágólapra másolva!
Eladó az angliai Plymouth partjainál található aprócska Drake-sziget, amelyet Sir Francis Drake-ről neveztek el. A sziget egykor börtönként is szolgált, most pedig az új tulajdonos szállodát építhet rá.
Vágólapra másolva!

Eladóvá vált egy történelmi sziget Plymouth partjainál – mindössze öt évvel azután, hogy 6 millió fontért megvásárolta jelenlegi tulajdonosa. A hírhedt kalózból kell admirálisról, Sir Francis Drake-ről elnevezett Drake-sziget kiterjedése mindössze 6,5 hektár, és nem egészen 550 méterre fekszik Plymouth partjaitól.

Az apró, erődített szigeten az érvényes építési engedély szerint egy 43 ágyas szálloda létesíthető

 - írja a Daily Mail.

A sziget jelenlegi tulajdonosa Morgan Philips, egy helyi plymouthi üzletember. Azt tervezte, hogy két szállodát, múzeumot és egy spa-központot épít a Drake-szigeten, de most inkább keres valakit, aki „hamarabb megvalósítja ezeket az álmokat”. Philips erről a következőképpen nyilatkozott: "Remélem, hogy át tudom adni a stafétabotot egy olyasvalakinek, aki szenvedélyesen szereti a szigetet, és ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket."

Több évtizeden át tartó zárva tartás után Morgan Philips egyébként újra megnyitotta a szigetet a nagyközönség előtt, és a látogatók egy kétórás vezetett túrán fedezhetik fel Drake történelmét.

Drake's, Island,
Eladó a Drake admirálisról elnevezett sziget, nem messze az angol partoktól 
Fotó: Shutterstock/Wirestock Creators 

A Drake-sziget, amelyet vulkáni tufa és láva, valamint a devon kori tengeri mészkő alkot, gazdag történelemmel rendelkezik. A 16. században francia és spanyol támadások elleni védelem céljából várat, laktanyát és hozzájuk tartozó alagutakat építettek ide, valamint egy kikötő található a szigeten. 

Az 1600-as években II. Károly király, az 1900-as években pedig a katonaság használta börtönként. A sziget aztán kalandközponttá vált az 1960-as években, és a merénylet áldozatává vált JFK, azaz John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök fia ott tanult meg vitorlázni.

A sziget névadójáról tudni kell, hogy az angolok szemében nemzeti hős, a spanyolok számára szimplán kalóz volt.

 Sir Francis Drake kapitányt utóbbiak csak úgy emlegették, mint „El Draque", amelynek jelentése sárkánykígyó. Tény, hogy Őfelsége kalózkapitányának erkölcsi viselkedése több ponton is megkérdőjelezhető, mint ahogy az is, hogy kulcsszerepet játszott az angol világuralom megszerzésében. 

Sir Francis Drake élete csúcsán öt hajóval indult el Angliából, hogy a következő három évben a világ első tengerészkapitányaként saját hajójával megkerülje a Földet és kincsekkel gazdagon megrakodva térjen haza. A viszontagságokkal teli expedíció 1577. december 13-án Plymouth kikötőjében vette kezdetét.

 

 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!