A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Így készül a legfinomabb vödrös csemegeuborka

vödrös csemegeuborka
Ki ne szeretné a savanykás ízvilágú, ropogós csemegeuborkát?
Vágólapra másolva!
Hazánkban szinte mindenki nagy rajongója a savanykás ízvilágú, ropogós csemegeuborkának, amely kihagyhatatlan hozzávalója minden hétvégi eseménynek, legyen az grilezés, vagy egy finom bográcsos pörkölt! Ilynekor természetesen kevés lesz az üveges változat, így érdemes inkább egyből egy vödörrel készíteni. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

A házi savanyúságok versenyében a legtöbbünknél a kovászos uborka fej fej mellett halad a csemegeuborkával. Két teljesen más ízvilág, így mindkettőt más-más okokból kifolyólag szeretjük. 

A csemegeuborka fanyar, savanykás, olykor pikáns fűszerezésű ízvilága ellenállhatatlan, a ropogós textúrájáról nem is beszélve. 

Nagy előnye még, hogy rendkívül egyszerűen készül, és jó nagy mennyiséget lehet belőle gyártani, sőt, újra meg újra után tudjuk tölteni a vödröt.

Vödrös csemegeuborka

Hozzávalók egy 10 literes vödörhöz

  • 5-6 kg uborka
  • 3 liter víz
  • 50 dkg cukor
  • 15 dkg só (nem jódozott)
  • 6,5 dl 20%-os ecet
  • 1,5 mk. borkénpor
  • 3 mk. szalicilsav
  • 3 mk. szódabikarbóna
  • 2 mk. mustármag
  • 2 mk. koriander
  • 2 mk. egész bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • néhány szelet torma
  • 15-20 kisebb fej vöröshagyma
vödrös csemegeuborka
Ki ne szeretné a savanykás ízvilágú, ropogós csemegeuborkát? 
Fotó: Shutterstock 

Elkészítése:

  1. Az uborka kivételével a hozzávalókat hidegen összekeverjük, majd beletesszük az alaposan megmosott uborkákat, míg a vödör tele nem lesz.
  2. Alaposan elkeverjük az egészet, majd egy hétig állni hagyjuk, anélkül, hogy lezárnánk a vödröt. Ez idő alatt néhányszor átkeverjük a készülő savanyúságot.
  3. Az egy hét leteltével lezárjuk a vödröt légmentesen, de az uborka ekkor már fogyasztható.
  4. Ahogy fogy a savanyúság, úgy lehet folyamatosan pótolni, így mindig lesz az asztalon a ropogós csemegéből.
  5. A hozzávalók listáját természetesen ízlés szerint kiegészíthetjük más zöldségekkel (pl. káposzta, paprika, répa), és a fűszerezés is lehet a fentitől eltérő, mondjuk kerülhet a vödörbe jó néhány fokhagymagerezd, de akár csilipaprika is.

Ha további savanyúság-receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!