Nagy Márton a Revolut Bank vezérigazgatójával tárgyalt

Vágólapra másolva!
A mai napon Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Joseph Heneghant, a Revolut Bank vezérigazgatóját, valamint Vytautas Dantát, a bank vezérigazgató-helyettesét és Léder Tamást, a Revolut magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatóját.
Vágólapra másolva!

Nagy Márton a találkozón kiemelte: a digitális gazdaság mára a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

A magyar gazdaság, és a hazai pénzügyi szolgáltatások jövője szempontjából a digitalizáció kiemelt fontosságú, azonban a legelső helyen a fogyasztók és a fogyasztók védelme áll. 

A miniszter hangsúlyozta:

 a Revoluttól is elvárja, hogy átlátható, transzparens módon, a jogszabályokat betartva működjön és maradéktalanul megfizesse a rá vonatkozó adókat. 

Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, miniszter, politikus, NagyMárton
Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter
Fotó: Soós Lajos

A Revolut tavaly 1,7 milliárd font bevételt ért el, világszerte 45 milliós felhasználói bázissal és 500 ezer üzleti partnerrel rendelkezik, összesen 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat. 

Az elmúlt három év leforgása alatt a Revolut Magyarországon is folyamatosan növelte ügyfelei számát, amely így elérte az 1,5 millió főt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!