Mini Bora Bora, Jurassic park és BBQ-lángos – lenyűgöző kalandok a Dunakanyarban

A verőcei szabadstrand
Fotó: Talán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy varázslatos kirándulásra invitáljuk önöket Magyarország egyik leggyönyörűbb tájára, ahol rengeteg kaland, strandolás, finom ízek és páratlan panoráma vár. A Dunakanyar egészen egyszerűen káprázatos - és ezen a lélegzetelállító tájon egy kulturált, kényelmes bicikliút vezet. Verőcétől indulunk és Szobig megyünk - közben csobbanunk a Dunában, BBQ-s lángost eszünk, beszélgetünk helyiekkel és az itt nyaralókkal. Jöjjenek velünk erre a kalandokkal teli kirándulásra!
Vágólapra másolva!

Budapesttől 52 kilométeren át vezet egy csodálatos környezetben kiépített kényelmes kerékpárút Szobig - ami nem is tűnik olyan soknak, ha út közben megállunk, megmártózunk a Dunában valamelyik szabadstrandon, vagy megkóstoljuk a helyi büfék vagy éttermek specialitásait. 

 

Verőce, a legszebb családbarát strand

 

Mi nem Budapestről, hanem Verőcéről indulunk - a szabadstrandnál állunk meg először. Csodálatos partszakasz, a hossza mindössze körülbelül 150 méter, a partja homokos.

Nem, nem csak homokos a part, csak most a füves rész nem látszik, mert nagyon magas a vízállás, és elöntötte a folyó a pázsitot is

- mondja az egyik fürdőző. 

A verőcei szabadstrand
Fotó: Talán Csaba

A strand család- és gyerekbarát, a partnál sekély a vize, fokozatosan mélyül - a helyiek és a kirándulók szívesen járnak ide pihenni, hűsölni. A meder kavicsos. 

"Harminc éve itt strandolunk, ugyanis itt van a nyaralónk Verőcén." - mondja egy férfi, aki néhány perce úszott a folyóban. 

Fotó: Talán Csaba

"Hogy mit szeretek Verőcében a legjobban? Persze, hogy a strandot. Kicsi, családias, kellemes a víz és minden megtalálható: öltözők, zuhanyzó, büfék, étterem. Amikor csak tudunk, jövünk strandolni. Persze, nem töltjük itt az egész napot, a legmelegebb órákban otthon próbálunk hűsölni." 

Akik nemcsak úszni vagy hűsölni szeretnek a strandon, hanem sportolni is, kiváló választás a verőcei strand. Röplabdapálya és szabadtéri kondipálya is várja a vendégeket. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!