Fal omlott egy munkásra Hévízen

Vágólapra másolva!
Az egyik hévízi hotel bontása közben az egyik munkásra ráomlott egy fal. A dombóvári férfit megpróbálták újraéleszteni a mentők, de már nem lehetett megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

A hévízi Aqua Hotel bontása közben, hétfő délelőtt baleset történt. Az egyik munkásra ráomlott az egyik fal. A mentők többször is próbálták újraéleszteni a férfit, de már nem tudták megmenteni az életét – írja a ZAOL.hu

mentőautó, illusztráció,
Fotó: Shutterstock

A lapnak Sznopek Veronika őrnagy, a Zala vármegyei rendőr főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a munkás egy 52 éves dombóvári férfi, aki a bontási munkálatokon dolgozott. A rendőrság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. 

Ahogy korábban megírtuk, egy munkás meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült júniusban, miután lezuhantak az állványzatról és kilenc emeletet zuhantak a Chicagói Orvostudományi Egyetem egyik építkezésén. 

Szintén júniusban Pozsonyban halt meg egy munkás miután 10 métert zuhant. A férfi felújítási munkálatokat végzett egy épületen, amikor körülbelül 10 métert zuhant, belesett egy aknába. Eleinte még eszméleténél volt, nem sokkal később viszont a mentősök minden igyekezete ellenére meghalt.

2019-ben egy férfi egy építkezésen dolgozott, mikor főnökétől azt az utasítást kapta, hogy aznap a magasban dolgozzon, azonban az nem vette figyelembe, hogy az épületből rengeteg vezeték lóg a falból, ráadásul védőfelszerelést sem biztosított a férfinak. A munkást egy hatalmas áramütés érte, amitől a magasból a mélybe zuhant. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a baleset után néhány nappal meghalt.

Dunaszekcsőn három fa dőlt egy férfire munkavégzés közben

Egy férfi 2021 októberben egyéni vállalkozóként végezte egy miskolci társasház lépcsőházának felújítási munkáit. Alkalmazottként dolgozó társa elkezdett leszerelni a tetőrészről egy OSB lapot. A rögzítő csavarokat sorban kiszerelte, amikor a szél az OSB lap alá kapott és kitépte az utolsó csavart,, amitől az OSB-lap elmozdult. A férfinak nem volt ereje megtartani, így az egy épület előtt közlekedő kislány mögé zuhant, majd rádőlt. A gyerek könnyebb, zúzódásos fejsérülésekkel megúszta a balesetet.

Nagyon rossz helyre tette a létrát munka közben egy 50 éves férfi, le is esett, súlyosan megsérült

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!