A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A párizsi olimpia alatt is online csalók próbálnak meg pénzt szerezni az emberektől

Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdetét veszi a XXXIII. nyári olimpiai játékok, amely során folytatódik „a tét Te vagy” elnevezésű figyelemfelhívó kampány.
Vágólapra másolva!

A népszerű sportesemények kapcsán jellemzően megnő az online sportfogadások száma, ezzel együtt annak kockázata is, hogy a kiberbűnözők különféle csalási módszerekkel kísérletet tesznek – elsődlegesen – pénzszerzés céljából, minél több személyes adat begyűjtésére, a sportfogadni vágyók esetleges naivitását, vagy figyelmetlenségét kihasználva. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Szerencsejáték Zrt. (SZRT) a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB), illetve az LVC Diamond Kft-vel (LVC) kiegészülve folytatja tudatosságnövelő kampányát - írja közleméynében a Szerencsejáték Zrt. 

A „tét Te vagy” kezdeményezés célja, hogy bemutassa a sportesemények vonatkozásában felmerülő csalástípusokat, trendeket, az online sportfogadásokhoz kapcsolódó információbiztonsági kockázatokat, emellett külön figyelmet fordítva a megelőzésre és a védekezésre is a kibertérben. 

Szerencsejáték Zrt., SzerencsejátékZrt., „jövő lottózójának” megnyitója, jövőlottózójánakmegnyitója, MOM Park, lottó, szerencsejáték, fogadás, lottószerencsejáték,
Képünk illusztráció 
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A kampány résztvevői a közös fellépés erejével kívánják felhívni a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására. A tapasztalatok szerint a szurkolás fokozott izgalma elvonhatja a sportfogadók figyelmét, és könnyebben dőlhetnek be a tuti tippeknek, az álomszerű bónusz ajánlatoknak vagy a túl vonzó oddsoknak az esetleg még játékszervezői engedéllyel sem rendelkező oldalakon.

Az olyan kiemelt események, mint a 2020-as tokiói játékok a kiberbűnözőket is vonzzák, így a legutóbbi nyári játékok idején több mint 4 milliárd támadást dokumentáltak a szakértők, és az idei olimpia alatt is hasonló hullámra lehet számítani.

 

CSS_20240725_0013
Fotó: Csudai Sándor Origo  / Csudai Sándor Origo 

 Figyelemreméltó, hogy az esemény már több mint egy éve célpontja a kiberbűnözőknek: 2023 márciusától kezdődően több mint 300 olyan csaló oldalt azonosítottak a francia hatóságok, melyek kifejezetten az olimpiát használták fel csaliként.

Legyünk óvatosak, a biztonságtudatos jelenlét, a higgadtság és a körültekintő működés a kulcs minden ilyen helyzetben, mert a tét Te vagy!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!