Újabb elismert szakember szólalt meg a brutális szolnoki gyerekverés után

Vágólapra másolva!
Rendszeres vizsgákat vezetne egy ismert biztonsági szakértő azután, hogy Szolnokon egy kalandparkban kegyetlenül megvert egy felügyelő egy kisgyereket. Olyan erővel rúgta meg a gyereket, hogy az előbb a levegőbe repült, majd a földhöz csapódott, ahol aztán a kegyetlen fájdalmai miatt üvöltve sírt. A szakember azt mondja, bár egyáltalán nem történik sok ilyen eset Magyarországon, mivel azonban évről évre akad egy-egy, a szakma ki kéne, hogy vesse magából az alkalmatlan edzőket.
Vágólapra másolva!

Brutálisan megvert egy kisgyereket egy férfi, aki ráadásul küzdősportoktató is, vagyis egyrészt jártas abban, hogy hogyan és hová kell rúgni, hogy fájdalmat okozzon, illetve rendszeresen foglalkozik gyerekekkel. Előbbi, vagyis a küzdősportban való jártassága pontosan kivehető abból a videóból, amelyet a Tények szerzett meg elsőként.

Az adott sportág felügyeleti szervének évente-kétévente ellenőriznie kellene az edzőket, akik gyerekekkel foglalkoznak, hogy kiszűrjék azokat, akik nem alkalmasak a feladatuk elvégzésére

– mondja az eset kapcsán a biztonsági szakértő.

Hajós István maga is jártas a küzdősportokban, sőt, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja, így pontos rálátása van az utánpótlásnevelés és a sporttáborok világára.

„Szerencsére azt kell mondanom, hogy ami történt, nem általános eset, de tény, hogy időről időre kirobbannak olyan botrányok, amelyek azt mutatják, hogy a sportnevelésbe be-bekeverednek olyan személyek, akiknek nem lenne helye a szakmában. 

A hasonló esetek elkerülése érdekében a szakvezetők folyamatos ellenőrzésére lenne szükség, hisz attól, hogy valaki egyszer megszerezte az edzői képesítést, a személyisége alaposan változhat az évek, évtizedek alatt

- mondja.

A biztonsági szakértő szerint az is fontos, hogy szülők körültekintőek legyenek, amikor tábort választanak a gyerekeknek.

„Sportban jártas emberként és kétgyermekes apaként is mélységesen elborzaszt ez az eset, és felháborítónak tartom a történteket. Szülőként számunkra az a legfontosabb, hogy ne történhessen meg még egy hasonló eset egy gyerekkel sem. A szülőknek azt tanácsolom, hogy mindezek ellenére bátran vigyék sportolni és sporttáborba a gyerekeket, ám mindenképpen olyan tábort válasszanak, amelyet olyan sportszövetség szervez, amely a sportág hivatalos magyarországi szakszövetségének égisze alatt működik. Mindenképpen érdemes személyesen is megnézni a tábor helyszínét és beszélni az edzőkkel is, akik a gyerekekkel foglalkoznak majd” - tanácsolja.

Orbán Viktor is elítélte a történteket

A magyar kormányfő is elmondta a véleményét a Kossuth Rádióban adott reggeli interjújában a brutális gyermekbántalmazási ügyről. A miniszterelnök szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált". Elárulta, hogy amikor a gyermekei kicsik voltak, mindig elvitte őket különféle táborokba. 

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, és itt láthatóan nem tudtak megfelelni, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni!

- hangsúlyozta a kormányfő. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!