A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Kínozta és szörnyű körülmények között tartotta a kutyáját egy nógrádi férfi

Vágólapra másolva!
Egy Nógrád vármegyei férfi két évvel ezelőtt fogadott örökbe egy kutyát, akit nem sokkal később kikötött egy ólhoz, majd enni és inni sem adott neki, sőt, kínozta is az állatot.
Vágólapra másolva!

A 74 éves férfi 2022-ben fogadott be egy 3 éves, keverék kutyát. Mivel az állat gyakran elkóborolt, ezért a férfi bálamadzagot tekert a nyakára, amit hozzákötött egy lánchoz és kikötötte az udvaron lévő ólhoz. Ezek után nem gondoskodott a kutyáról megfelelően, védett helyet, vizet nem biztosított és enni is csak ritkán adott neki. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Unspalsh.com

2022 novemberében egy lakossági bejelentés után egy állatmentő alapítvány ment ki a házhoz, ahol nagyon rossz állapotban találták meg a kutyát. 

Sovány volt és elhanyagolt, úgy át volt fagyva, hogy nem tudott rendesen mozogni. A lány mér sérülést okozott a nyakán, a feje a madzag miatt fel volt puffadva, nehezen lélegzett és fuldokolva köhögött. 

Nem volt ivóvize, enni is csak száraz kenyeret kapott. 

Az alapítvány magához vette a kutyát és állatorvoshoz vitték. A kezelése közben kiderült, hogy több csontja el volt törve, izomsorvadása volt, az életét csak az azonnali orvosi segítség mentette meg. 

Az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre - írja az Ügyészség.hu.  

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi április elején kegyetlen módon egy fára felakasztotta a kutyáját, majd az állat tetemét ott hagyta a helyszínen. A bíróság elítélte állatkínzás miatt. Egy dél-koreai férfit 14 hónap börtönbüntetésre ítéltek hetvenhat macska megöléséért, ami az ázsiai ország egyik legborzalmasabb állatkínzási ügye volt az elmúlt években.

Szintén áprilisban egy encsi nő halálra éheztette a kutyáját. A nő, mikor eladta a házát, akkor a láncon tartott kutyáját étel és víz nélkül magára hagyta, ezért az állat szörnyű kínokat élt át, mielőtt elpusztult. Amikor a kutyát megtalálták, akkor az tele volt sebekkel és az éhezés és szomjúság miatt rendkívül sovány volt. Sőt ezek miatt elképesztően nagy fájdalmakat élt át, amivel a gazdája különös szenvedést okozott az állatnak.  

Egy 46 éves nő, akit Maria Consuelóként azonosítottak, a mexikói Pueblában lévő lakásában közel száz élő kutyát tartott - a rendőrök szerint a kutyák arra vártak, hogy megöljék őket. A nő elfogása előtt már állítólag legalább ötven kutyát mészárolt le, ledarálta a húsukat, és tacót készített belőlük, hogy eladja azokat egy helyi egyházi gyülekezetnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!