A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Sokkoló felfedezés: több mint 100 éves csecsemőholttest-maradványokat találtak a padlódeszkák alatt

Vágólapra másolva!
Egy pizzéria feletti lakás felújítása közben találtak rá a munkások egy baba csontvázára. A testet egy 1910-ből származó újságpapírba csomagolták, a nyaka köré zsineget tekertek.
Vágólapra másolva!

A szakértők szerint a megtalált csecsemő több, mint 100 éve halt meg, vélhetően gyanús körülmények között. A munkások az újszülött csontvázát a múlt héten találták meg egy  aucklandi lakásban. Az apró testet újságpapírba csomagolták. A nyomozók mostanra azonosították az 1910-es papírtöredékeket,  a törvényszéki szakértők pedig megállapították, hogy a baba 40 hetes volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetkező hetekben további törvényszéki vizsgálatokra kerül sor, beleértve a szén-dioxid kormeghatározását is, hogy megerősítsék az eredeti megállapításokat. A baba neme ismeretlen. A durhami rendőrség nyomozói most azt is próbálják kideríteni, hogy ki lakott a Fore Bondgate-i ingatlanban a baba halála idején.

Az épület a viktoriánus korból származik, és egy ideig egyházi anya- és csecsemőotthonként működött, véleményük szerint azonban a babát korábban rejthették el. A rendőrség jelenleg információkat gyűjt a ház tulajdonjogának változásairól 1900 és 1920 között, beleértve korai feljegyzéseket és a családfák felkutatását, hogy az esetlegesen élő rokonokat felkutathassák. A borzalmas felfedezést a felújításon dolgozó munkások tették július 28-án délelőtt 11:15-kor.

A maradványokat a Newcastle-i Royal Victoria Infirmary-be szállították. A lakás alatti étterem, a Castle Pizza múlt hétfőn nyílt meg, de a hátborzongató eset miatt kénytelen volt bezárni.

A tulajdonos, aki nem kívánta magát megnevezni, azt mondta, hogy az eset „sokkoló” volt, és „szörnyű dolog, ami történt”.

Mel Sutherland főfelügyelő azt mondta: 

A bizonyítékok arra utalnak, hogy ez nagyon régen történt, ami rendkívül megnehezíti a körülmények kivizsgálását, de továbbra is kötelességünk van azzal a babával szemben. Én arra koncentrálok, hogy megtudjam, ki volt a baba, mi történt, és hogyan került a ház padlódeszkája alá. Amint lehetséges, ennek a kisbabának megfelelő és méltó temetést szervezünk. 

 

2023-ban hat újszülött holttestét találták meg a dominikai főváros, Santo Domingo egyik temetője közelében. De volt olyan eset is, hogy halott csecsemővel a bőröndjében akart valaki felszállni egy repülőgépre. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!